Pojavio se veliki problem u igračkom kadru

Jakirović pred Slovan: Najvažnija utakmica za klub od 1905. godine!

Samir Mlaćo
Ekspedicija HŠK Zrinjski otputovala je u Slovačku po historijski uspjeh.

Plemići u četvrtak igraju revanš meč play off-a za grupnu fazu Konferencijske lige protiv Slovana, a iz prvog meča imaju prednost od 1:0.

Pred polazak je govorio šef struke Plemića Sergej Jakirović.

“Od 1905. godine sigurno najvažnija utakmica. Slovaci najavljuju da je za njih ovo utakmica godine, a za nas je onda minimum desetljeća. Velika šansa, prilika jedne generacije da zaokruži ovu priču. Čeka nas teška utakmica, zdravi smo, dobro smo analizirali sve. Pokazat ćemo gard u revanšu“, kazao je Jakirović.

Veliki broj navijača Zrinjskog najavljuje podršku.

"To je normalno. Slovaci najavljuju od prve sekunde ofanzivu, tu moramo znati da odgovorimo. Nadam se da ćemo se dobro prezentirati, a što se tiče navijača oni nikada nisu ni bili upitni. Očekujem mnogo više od hiljadu navijača, tu je blizu i dosta dijaspore“.

Jakirović će moći da računa na Niku Jankovića, što je svakako sjajna vijest. Ipak, pojavio se jedan veliki problem.

“Biće promjena, Tićinović je upitan.  Tu je i Janković, sutra ćemo odlučiti. Moramo iskoristiti sve zamjene, imamo više planova, vidjet ćemo“, dodao je Jakirović.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Meč u Bratislavi igra se od 20:30 sati u četvrtak.

Domaći navijači najavljuju veliku podršku, a iz Slovana su istakli da bi ispadanje za njih bilo ravno katastrofi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.