Već sada je jasno da Plemiće čeka paklen doček u Bratislavi

Revanš susret play-offa Konferencijske lige

Već sada je jasno da Plemiće čeka paklen doček u Bratislavi

Admin Čaušević

Zrinjski nakon prvog meča ima prednost od 1:0 te u Slovačku odlazi i sa više nego izgledim šansama za prolazak dalje.

Revanš susret play-offa Konferencijske lige između Slovan iz Bratislave i Zrinjskog igra se u četvrtak na stadionu Tehelne pole.

Radi se modernom stadionu koji je izgrađen prije tri godine, a ukupan kapcitet ovog prekrasnog izdanja iznosi 22.500 gledatelja.

Bh. prvak je na raspolaganje dobio 2.000 ulaznica i očekuje se da kompletan gostujući sektor bude popunjen s obzirom na veliku euforiju među pristalicama Plemića.

Bilo kako bilo ekspediciju Zrinjskog i popularne Ultarse sigurno čeka paklen doček u Bratislavi s obzirom na ulog i važnost utakmice.

Slovan Hooligans

Oglasi

Informacije iz Slovačke govore da je za utakmicu prodato već 10.000 ulaznica i da će na stadionu definitivno vladati paklena atmosfera.

Navijači Slovana su poznati kao vrlo opasni huligani, imaju krajnje desničarske stavove, a posebno se to odnosi na glavnu grupu Ultras Slovan Pressburg.

Interesantno da mnogi od članova ove grupe treniraju MMA ili tajlanski boks, čak imaju i vlastite borilačke klubove poput onog Chaos Bratislava. Proljetos su scene tuče navijača Slovana i Trnave obišle cijeli svijet. 

RIOTS: Spartak Trnava - Slovan Bratislava 17.10.2021

Kada su preselili na novi stadion mnogi su se zapitali da li će uspjetli praviti istu atmosferu kao ranije, ali su pokazali i da u svom novom domu mogu biti podjednako bučni.

Oglasi

Ove sezone UEFA ih je već dva puta kažnjavala zbog ispada u susretima protiv Olympiacosa i Ferencvarosa pa će tako jedan dio tribina stadiona biti zatvoren u duelu protiv Zrinjskog.

U međuvremenu iz tabora Slovana stižu jasne poruke upozorenja Sergeju Jakiroviću i njegovim izabranicima šta ih čeka.

"Nećemo mi ništa čekati. Mislim da će to biti potpuno drugačiji meč nego u gostima. Zrinjski je tamo igrao vrlo dobar meč, iskoristili su specifično ozračje", rekao je jedan od najiskusnijih igrača Guram Kašia.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Neće biti lako, Zrinjski će se boriti i igrati fudbal, ali je i dalje sve u našim rukama. Pokazali smo ranije da možemo igrati vrlo dobro. Moramo biti mnogo agresivniji, a vjerujem i da će će nam navijači pomoći, poručio je Gruzija.

Podsjećanja radi, utakmica Slovan - Zrinjski igra se u četvrtak od 20:30. Bh. prvak će put Slovačke krenuti u srijedu ujutro sa mostarskog aerodroma.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Desnicari su i jedni i drugi tako da najbolje sto bi moglo da se desi jeste jedan jak zemljotres pa da ih sve kolektivno zatrpa pod tim stadionom.
8 12
King_Kenny
...ovi ce se usrati,nisu oni nikad vidjeli 10 hiljada ljudi na tribinama.
8 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi