Savladali Bodo Glimt

Dinamo u nezaboravnom meču izborio plasman u Ligu prvaka!

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo plasirao se u grupnu fazu Lige prvaka.

Modri su večeras na Maksimiru nakon produžetaka savladali norveški Bodo Glimt s 4:1 i ostvarili su plasman dalje s ukupnim rezultatom 4:2.

Dinamo fenomenalno otvara ovaj meč. Dominirao je hrvatski prvak od prve minute na terenu Maksimira i u četvrtoj minuti stiže do pogotka. Za 1:0 pogađa Mislav Oršić.

Imao je Dinamo potpunu kontrolu nad utakmicom. Stvarao je šanse, norveški prvak se nije vidio u prvom dijelu utakmice, a u 35. minuti je viđen i drugi pogodak na meču.

Bila je to istinska čarolija. Ristovski je u kaznenom prostoru pronašao Brunu Petkovića, a ovaj škaricama spektakularno pogađa za 2:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor iako je Dinamo imao šanse i za veću razliku. Međutim, u nastavku potpuno druga slika na terenu jer je Bodo dominirao terenom.

Gosti su potpuno preuzeli loptu na svoju stranu, kontrolisali su sve na terenu, a u 70. minuti su se vratili u igru. Gronbaek je pogodio za 2:1.

Norvežani su dominirali u ostatku meča. Modri su potpuno pali u igri, Bodo je stvarao šanse, ali nije mogao do drugog gola koji bi ga odveo u grupnu fazu lige prvaka nakon 90 minuta igre i otišlo se u produžetke.

Tamo je Dinamo uspio da slomi Bodo. Strpljivo je čekao šansu, a onda s dva gola u finišu produžetka stiže do grupne faze Lige prvaka. Drmić u 117. minuti pogađa za 3:1, a konačnih 4:1 postavlja Bočkaj nakon kontre u 120. minuti meča.

Treba svakako napomenuti da je Amer Gojak igrao od 60. minute ovog meča, a Luka Menalo je utakmicu odgledao s klupe za rezerve.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U grupnoj fazi Lige prvaka igrat će još škotski velikan Rangers. Pogotkom Čolaka savladali su PSV u Eindhovenu s 1:0 i s ukupnih 3:2 idu dalje.

Copenhagen je na gostovanju kod Trabzonspora odbranio 2:1 iz prve utakmice, a uzvrat je završen rezultatom 0:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.