Žrijeb večeras

Sedam Zmajeva u Ligi prvaka, trojica bi mogla u grupu smrti

Eldar Ganibegović

Od sinoć su poznati svi učesnici Lige prvaka.

Nakon što su kroz play-off u sinoćnjim revanšnima posljednja mjesta uhvatili Dinamo, Rangers i Kopenhagen, šeširi pred žrijeb izgledaju ovako:

Žrijeb grupne faze održat će se večeras u Istanbulu, a u elitnom takmičenju gledat ćemo sedam reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

U prvom šeširu tu su Milan i Rade Krunić, u drugom Barcelona i Miralem Pjanić, Amar Dedić sa Salzburgom i Edin Džeko s Interom su u trećem, dok su u četvrtom Sead Kolašinac s Marseilleom te Amer Gojak i Luka Menalo s Dinamom.

Uzimajući u obzir da se u grupnoj fazi ne mogu sastajati timovi iz iste države, grupa smrti bi mogla izgledati ovako: Real Madrid, Liverpool, Borussia Dortmund, Marseille.

Najjača grupa u kojoj bi bilo najviše bh. fudbalera izgledala bi ovako: Bayern, Barcelona (Miralem Pjanić), Inter (Edin Džeko), Marseille (Sead Kolašinac).

Žrijeb u Istanbulu na rasporedu je večeras od 18 sati, te bismo negdje oko 19 trebali imati formirane grupe za predstojeću sezonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S obzirom da se Svjetsko prvenstvo igra u novembru i decembru, grupna faza će se odigrati u ubrzanom tempu, od 6. septembra do 2. novembra.

Finale je zakazano za deseti juni, a biti će odigrano u Istanbulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.