Pjanić konačno zaigrao, Barcelona i City priredili spektakl na Camp Nou

Šest golova u prijateljskom meču

Pjanić konačno zaigrao, Barcelona i City priredili spektakl na Camp Nou

Midhat Šljivak

Barcelona je u prijateljskom meču na Camp Nou stadionu dočekala Manchester City, a na kraju je ovaj susret završen bez pobjednika (3:3).

U zaista spektakularnoj utakmici koja je donijela šest pogodaka i otvorenu igru s obje strane na kraju pobjednika nije bilo.

City je prvi stigao do vodstva u ovom meču. Igrala se 21. minuta kada je Julian Alvarez pogodio za 1:0.

Kratko je trajala radost gostiju. U 29. minuti Pierre-Emerick Aubameyang hvata lijep volej i matira Ortegu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku se odbrane gotovo nisu ni igrale s obje strane i bilo je očekivano da će pasti dosta pogodaka.

Oglasi

Pogotkom Frenkieja de Jonga u 67. minuti Katalonci po prvi put dolaze u prednost (2:1), ali kratko je ona trajala jer je Palmer samo tri minute kasnije pogodio za 2:2.

Ipak, Memphis Depay je u 79. minuti donio novo vodstvo Barceloni. Nizozemac je pogodio za prednost domaćeg tima od 3:2.

City je do izjednačenja stigao u devetoj minuti nadoknade. Haaland je oboren u kaznenom prostoru, a Mahrez pogađa za konačnih 3:3.

Rezultat je naravno mogao biti i drugačiji. Oba tima su stvorila dosta šansi, ali na kraju je Camp Nou vidio šest pogodaka u večerašnjem meču.

Miralem Pjanić konačno je dobio šansu za igru kod Xavija Hernandeza. Susret je počeo na klupi, ali je u 72. minuti ušao umjesto Sergija Busquetsa.

Treba istaći da su s obje strane u nastavku šansu za igru dobili glavni igrači, a u finišu meča tešku povredu je zadobio mladi fudbaler Cityja Mbete.

Prijateljski meč:

Barcelona - Manchester City 3:3

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Nisam znao da je Haaland padavicar. Sve u svemu, Pjanic dobro igrao.
8 1
ubnt2
Dragi sudija, hebo te humanitarna hahahahhahahaha....Pa ti kradeš u prijateljskim, čuj 9 minuta, hahahahahha.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti