Kakva reakcija

Nedved se "sledio" kada je vidio s kim se Juventus našao u grupi

Edmir Škorić

U Istanbulu je održan žrijeb grupne faze Lige prvaka.

Grupa smrti proglašena je grupa C u kojoj su Bayern, Barcelona, Inter i kao potpuni autsajder Plzen.

Dopredsjednik Intera Javier Zanetti nije bio zadovoljan grupom, ali je rekao: "Teška grupa, jake ekipe, ali smo Inter i ne bojimo se nikoga".

A zabrinuti su osim u Interu, itekako bili i u Juventusu. Naročito se to moglo vidjeti na licu direktora Pavela Nedveda. Čeh je doslovno "problijedio" kada je uvidio da je Juventus kao tim iz drugog šešira upao u grupu H sa PSG-om.

Ipak, za utjehu mu ostaju rivali iz trećeg i četvrtog šešira. Benfica je svakako kvalietna, ali Juve opet ima potpuno pravo da se nada prolazu u nokaut fazi.

Uz dužno poštovanje, ekipa Maccabi Haife, koja je izbacila Crvenu zvezdu u play-offu, realno neće imati puno šansi u ovakvoj grupi, ali da ne trčimo pred rudu.

Ostali italijanski predstavnici u Ligi prvaka su Milan i Napoli. Rossoneri su u grupi s Chelseajem, Salzburgom i Dinamo Zagrebom, dok Napolitance čekaju zanimljivi okršaji sa Liverpoolom, Ajaxom i Rangersom.

Ono što je sigurno, s nestrpljenjem čekamo septembar i prve mečeve grupne faze Lige prvaka, a ispod možete pogledati sve grupe.

Grupa A: Ajax, Liverpool, Napoli, Glasgow Rangers

Grupa B: Porto, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Club Brugge

Grupa C: Bayern, Barcelona, Inter, Plzen

Grupa D: Eintracht, Tottenham, Sporting, Marseille

Grupa E: Milan, Chelsea, Salzburg, Dinamo Zagreb

Grupa F: Real Madrid, Leipzig, Šahtar, Celtic

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa G: Manchester City, Sevilla, Borussia D., Kopenhagen

Grupa H: PSG, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.