Taktika evropskog velikana meta ismijavanja

Neshvatljivo

Taktika evropskog velikana meta ismijavanja

Admin Čaušević

Ponekad i jedan detalj može biti dovoljan da postane viralan i meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Juventus nije uspio pobijediti Sampdoriju u gostima nakon što je meč poslije blijede igre s obje strane okončan remijem 0:0.

Momci Massimiliana Allegrija pokazali su dva lica, što je i sam trener podcrtao poslije susreta. Ako su se u drugom poluvremenu bolje kretali tražeći okomitost, u prvom dijelu igre teškoće u konstrukciji igre bile su sve veće

Što se tiče prilika za gol koje je stvorio Juventus, tu su brojke Dušana Vlahovića, koji nakon dva gola u meču protiv Sassuola, protiv Sampdorije nijednom nije pucao na gol i dotaknuo je osam lopti tokom utakmice. Nije baš večer za pamćenje.

Poteškoće u građenju igre su i više nego evidententno pa je tako prilikom napada sredina doslovno ostajala prazna.

Upravo iz tog razloga defanzivni igrači su uglavnom između sebe dodavali loptu i jasno je da u veznom redu Juventusa nema kvalitetnog igrača spremnog da preuzem rizik i iznese loptu.

Oglasi

Iako nisu igrali Paul Pogba i Di Maria zbog povreda od Juventusa se svakako čekuje više u konstrukciji igre, pogotovo protiv slabijih ekipa poput Sampdorije.

A poslije utakmice Allegri, koji u Juventusu na godišnjem nivou ima platu od sedam miliona je na svoj način opisao fudbal kao igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Fudbal je jednostavna igra, igrači samo trebaju da dodaju loptu svom saigraču", kazao je Allegri.

Sasvim je jasno da će navijačima Juventusa i ove sezone trebati dosta strpljenja jer teško da se može bilo šta radikalno promijeniti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Tražili okomitost? De pojasni to
1 0
HarisADP
Nije to Juventus nego alegri i koji god Juventino idalje moze reci da je ovo stručnjak taj je degeberik!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi