Arkadiusz Milik se vratio u Seriju A i to za "siću"

Poljak u Juventusu

Arkadiusz Milik se vratio u Seriju A i to za "siću"

Edmir Škorić

Poljski napadač Arkadiusz Milik nalazi se na korak od prelaska u Juventus.

Na današnjem sastanku njegovih agenata i Juventusa, postignut je dogovor oko ličnih uslova, javlja novinar Gianluca Di Marzio.

28-godišnji poljski napadač postao je primarna meta Stare dame nakon problema s dovođenjem Memphisa Depaya iz Barcelone, a sada naporno rade na sklapanju posla prije zatvaranja prijelaznog roka koji traje do kraja mjeseca.

Juventus je već pristao platiti Marseilleu dva miliona eura za posudbu, s tim da ima opciju otkupa od osam miliona eura.

Marseille je spreman da ga pusti, Milik je također izrazio želju da igra u Juventusu, pa se očekuje da će veoma brzo transfer biti i zvanično potvrđen.

Tokom svojih 18 mjeseci s Marseilleom, poljski napadač zabio je 30 golova u 55 nastupa u svim takmičenjima i pojačat će sada napad Juventusa koji nije briljirao ovog vikenda, pošto je odigrao samo 0:0 sa Sampdorijom u gostima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Allegri je inzistirao na još jednom napadaču, a iako je bilo raznih opcija, na kraju je odabir pao na Milika.

Poljak je prethodno već igrao u Italiji za Npaoli nekoliko sezona, a bio je ranije i u Ajaxu, Augsburgu, Bayer Leverkusenu i u Gorniku, svom prvom klubu u profi karijeri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi