Foto - EPA

Veliki bod za Vučicu

Ni igrači Rome ne znaju kako su došli do boda u Torinu

Midhat Šljivak

Juventus i Roma remizirali su danas u Torinu (1:1) u susretu 3. kola italijanske Serije A.


Stara dama dominirala je u večerašnjem meču, ali na kraju je tim Massimiliana Allegrija osvojio samo jedan bod.

Fenomenalno Juve ulazi u meč. Već u drugoj minuti Dušan Vlahović postiže spektakularan gol iz slobodnog udarca za prednost od 1:0.

Zabio je potom i Locatelli prekrasan gol, ali ga je VAR poništio zbog igranja rukom.

Imao je torinski tim još nekoliko dobrih šansi za postizanje pogotka. Međutim, nije ih iskoristio i na odmor se odlazi rezultatom 1:0 u korist domaćeg tima.

Roma ni u drugom poluvremenu nije previše blistala, ali tim Josea Mourinha je u 69. minuti meča uspio da dođe do pogotka i ispostavit će se jednog boda večeras.

Nakon prekida Dybala je vratio loptu do Tammyja Abrahama, a engleski napadač pogađa mrežu Stare dame za izjednačenje rezultata na 1:1.

Uspjela je Roma zaustaviti napade Juventusa u ostatku utakmice. Nije Juve uspio doći do pobjendičkog gola i svakako će imati za čim da žali.

Roma nakon tri odigrana kola ima sedam osvojenih bodova, dok je Juventus na pet bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 3. kolo:

Juventus - Roma 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.