Andrea Belotti stiže na ljekarski pregled, u nedjelju potpisuje

AS Roma

Andrea Belotti stiže na ljekarski pregled, u nedjelju potpisuje

Edmir Škorić

Italijanski reprezentativac Andrea Belotti postat će novi član Rome.

Belotti je i dalje slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Torinom, ali ubrzo će sjajni napadač potpisati ugovor s Rimljanima i postat će najnovije pojačanje u timu Josea Mourinha.

Roma je postigla dogovor o prodaji Felixa Afena-Gyana u Cremonese, tako da će perspektivni reprezentativac iz Gane napraviti mjesta za Belottija.

Prema Calciomercato.com i Il Corriere dello Sport, Belotti će danas ili sutra sletjeti u Rim i vjerojatno će potpisati ugovor s Romom u nedjelju nakon pregleda.

28-godišnjak će potpisati trogodišnji ugovor i postat će rezerva Tammyju Abrahamu na Olimpicu.

José Mourinho je obožavatelj italijanskog napadača, toliko da ga je Posebni želio potpisati za vrijeme njegovog boravka u Tottenhamu.

U Seriji A odigrao je ukupno 270 utakmica i postigao 106 golova uz 27 asistencija.

Bit će samo jedno u nizu velikih pojačanja Rome, koja je ovog ljeta dovela i Nemanju Matića, zatim Paula Dybalu, Zekija Celika, Mile Svilara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Otišli su u međuvremenu Robin Olsen, Alessandro Florenzi, Henrikh Mkhitaryan, Pau Lopez i Čengiz Under.

Belotti je bivši prvak Evrope s Italijom, a u Torinu je igrao posljednjih sedam godina. Ranije je bio član Palerma i Albinoleffea.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi