Milik zadužio broj u Juventusu: "Nosio ga je moj idol"

Stigao na posudbu

Milik zadužio broj u Juventusu: "Nosio ga je moj idol"

Edmir Škorić

Poljski napadač Arkadiusz Milik danas je i službeno predstavlje nako novi član Juventusa.

Poljak u Juventus dolazi na posudbu iz francuskog Marseillea, a torinski klub ima mogućnost da otkupi njegov ugovor na kraju.

Italijani će francuskom klubu platiti dva miliona eura, uključujući milion bonusa. Juventus je također osigurao pravo prvokupa za osam miliona eura.

Nakon objave transfera, na društvenim mrežama osvanula je snimka 28-godišnjaka. Poljak nije krio zadovoljstvo odlukom da promijeni sredinu.

"Bok, ovdje Arek Milik. Jako sam sretan što sam ovdje. Veselim se susretu s vama na stadionu. Bok bok!", rekao je nogometaš pozdravljajući navijače.

U četvrtak poslijepodne pojavila su se i prva nagađanja s kojim će brojem Milik zaigrati za Juventus.

Novinar Franco Leonetti na Twitteru je poručio da će Poljak dobiti dres s "14" na leđima. U prošlosti su s tim brojem igrali, između ostalih, za Juventus Didier Deschamps, Blaise Matuidi ili Weston McKennie.

Ovu informaciju u petak je i službeno potvrdio poljski napadač. Ispostavilo se da "14" za nogometaša ima posebno značenje. Jer to je bio broj koji je njegov idol iz djetinjstva, Thierry Henry, imao u prošlosti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jako sam uzbuđen, dan je prekrasan. Pridružio sam se velikom klubu, jednom od najvećih na svijetu. Broj 14? Moj idol, Thierry Henry, igrao je s tim brojem", rekao je Milik.

Za napadača je prelazak u Juventus povratak u Serie A nakon nekoliko mjeseci pauze. 28-godišnjak je ranije igrao za Napoli. Milik će ovog vikenda imati priliku da debituje i to u derbiju protiv Rome u subotu od 18:30 sati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi