Kako zaustaviti Norvežanina?

Pojedini treneri Premier lige se ujedinili s ciljem da nađu način kako da se zaustavi "vanzemaljac"!

Edmir Škorić

Menadžeri nekoliko ekipa Premier lige navodno su zvali jedni druge kako bi razgovarali o tome kako zaustaviti novu zvijezdu lige.

Norveški napadač Erling Haaland je ovog ljeta iz Borussije Dortmund prešao u Manchester City te je već sada jasno da će biti veliko pojačanje Građana. U subotu je Haaland postigao svoj prvi hat-trick za City, koji je uspio da preokrene 0:2 protiv Crystal Palacea i pobijedi 4:2.

22-godišnjak je bio prejak, brz i prosto nezaustavljiv za defanzivce Palacea, a čini se da će svi ostali timovi imati jednake probleme kada se suoče sa Građanima.

Stoga su menadžeri pojedinih premierligaških timova navodno obavljali međusobno pozive kako bi razgovarali o Haalandu i žele zajedničkim snagama da nađu način kako ga zaustaviti.

Ovu je vijest prvi objavio britanski Telegraph, a potom su je prenijeli mnogi portali u Engleskoj. Jednostavno, strah od Haalanda je evidentan, svi su zabrinuti kako se nositi sa "vanzemaljcem" koji je visok, jak i brz.

"On je vanzemaljac - jači, viši i brži od svega što smo do sada vidjeli u nogometu", navodno je rekao jedan od trenera.

Nisu imenovani treneri koji su tražili zajedničko rješenje za zaustavljanje Haalanda, ali možete i sami da pretpostavite...

Menadžer Cityja Pep Guardiola nema taj problem, on uživa u Haalandovim igrama i ne prestaje da ga hvali.

"Ono što je važno jest da je on divan momak, prizemljen", rekao je šef Cityja Pep Guardiola novinarima nakon Haalandovog hat-tricka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Vidim njegovo ponašanje i njegov govor tijela. Pazite na govor tijela igrača i uvijek je on u pravoj poziciji. On je jako sretan zbog svega. Ne radi se tu samo o golovima. Erling je fantastičan", rekao je Pep.

Haaland je zabio nevjerovatnih 86 golova u 89 nastupa toke svoje dvije i pol sezone s Borussijom Dortmund i trenutno ima prosjek od više od gola u svakoj utakmici za Manchester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.