Nezapamćena katastrofa na Anfieldu, Haaland kreirao veliki preokret Cityja

Kakve utakmice u Premiershipu

Nezapamćena katastrofa na Anfieldu, Haaland kreirao veliki preokret Cityja

Esmer Oštraković

Odigrane su četiri utakmice četvrtog kola Premiershipa, a nevjerovatnu pobjedu ostvario je Liverpool.

Naime, oni su na domaćem terenu slavili sa čak 9:0 protiv Bournemoutha. Mrežu gostiju načeo je Diaz u trećoj minuti.

Tri minute kasnije Elliot je pogodio za 2:0, a u 28. minuti Alexander Arnold je pogodio za 3:0. Do kraja prvog poluvremena Firmino i Van Dijk su postigli golove za 5:0.

U drugom poluvremenu još četiri gola domaćih, a strijelcu su bili Mepham koji je postigao autogol, te Firmino, Carvalho i Diaz.

Manchester City je ostvario pobjedu od 4:2 protiv Crystal Palacea. Iako su na poluvremenu gubili sa 0:2 uspjeli su preokrenuti rezultat i ostvariti pobjedu.

Golove za goste postigli su Stones koji je zatresao svoju mrežu, te Andersen, a preokret Cityja režirali su Silva, te Haaland koji je postigao tri gola.

Brentford i Everton su podijelili bodove u sjajnoj utakmici u kojoj su domaći čak četiri puta pogađali okvir gola gostiju.

Gosti su imali vodstvo od sredine prvog poluvremena kada je gol postigao Gordon, a bo domaćinima donio je Janelt golom u 85. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U četvrtoj utakmici u ovom terminu, Brighton je slavio sa 1:0 protiv Leedsa na domaćem terenu te je još uvijek bez poraza.

Pobjedu Brigtonu donio je lijepim golom Gross u 66. minuti utakmice.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dda27
Lahko je Haalandu bilo u Bundesligi davati golove. Upss pa i ovdje zabija... Kad Bayern pobijedi nekoga visokim rezultatom naslovi portala idu u negativnom tonu a kad imamo visoku pobjedu u Engleskoj naslovi su kakve utakmice... Licemjerno
9 1
King_Kenny
...cim sam vidio 0:2 za Palace,govorim ovamo raji preokrenut ce...znao sam...
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi