Haaland je postigao hat-trick, ali da li je uopšte trebao biti na terenu?

Zanimljiva odluka sudije

Haaland je postigao hat-trick, ali da li je uopšte trebao biti na terenu?

Esmer Oštraković

Nogometaši Manchester Cityja ostvarili su pobjedu na Etihadu protiv Crystal Palacea sa 4:2.

Domaća ekipa bila je apsolutni favorit na ovoj utakmici, ostvarila je pobjedu, ali stvari nisu išle tako glatko.

Već nakon četiri minute igre Stones je postigao autogol i doveo goste u vodstvo. Sredinom prvog poluvremena Manchester City je gubio sa 0:2, a gol je postigao Andersen.

Ipak, u drugom poluvremenu domaća ekipa uspjela je preokrenuti rezultat, a glavna poluga bio je Erling Haaland.

Silva je smanjio rezultat u 53. minuti na 1:2, a onda je sa tri gola na scenu stupio Haaland, te je donio pobjedu svojoj ekipi.

Prvo je izjednačio na 2:2 u 62. minuti, a zatim je u 70. doveo City u vodstvo. Konačan rezultat svojim trećim golom postavio je u 81. minuti.

Postavlja se pitanje da li je Haaland uopšte trebao biti na terenu u tom drugom poluvremenu, a sve zbog gluposti koju je napravio u prvom dijelu.

Naime, on je u prvom poluvremenu veoma oštro startovao na jednog gostujućeg igrača, te je prošao nekažnjeno, ali pitanje je da li je to trebalo tako.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Haaland je Andersena udario đonom u glavu, ali ni VAR nije odreagovao, iako navijači gostujućeg tima smatraju da je Haaland trebao dobiti crveni karton.

Njegov start pogledajte OVDJE.

Top Komentari

MaDaj
Nemojte Davati ideje kenniju hahaha
11 1
King_Kenny
...cist crveni karton,iz udzbenika...da ne bi bilo da ja to navijacki govorim dovoljno je pogledati komentare ispod videa na Redditu,svi se slazu da je ovo iskljucenje bez ikakve price,a covjek za ovo ni zuti ne dobija...i onda kazu ne silje im sudije...ali zato Darwin dobija crveni momentalno i 3 utakmice suspenzije...
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi