Prešao u Real Madrid

Nezapamćena izdaja: Barcelona i La Massija su mu dali sve, a on je uradio najgoru moguću stvar

Eldar Ganibegović

U Barceloni su u nevjerici primili vijest kako je Iker Bravo postao novi član Real Madrida.

Trenutno pod ugovorom s Bayer Leverkusenom, mladi napadač stigao je na posudbu u Real Madrid gdje će nastupati za rezervni tim, Real Madrid Castilla.

Velikom izdajom smatraju ovaj potez mladog fudbalera u Barceloni, s obzirom na to da je ovaj tinejdžer izdanak La Massije, nadaleko poznate Barcelonine škole.

Iker Bravo (17) proveo je više od desetljeća u Barceloninoj slavnoj akademiji La Massia prije nego što je prošle godine potpisao za Leverkusen.

Bundesligaš je u ponedjeljak potvrdio dogovor s Real Madridom koji, prema pisanju inostranih medija, uključuje opciju trajnog transfera Ikera Brava u ekipu iz glavnog grada Španije, na kraju sezone, za iznos od šest miliona eura. 

Iker Bravo će ove sezone igrati u rezervnoj momčadi madridskog kluba Real Madrid Castilla, pod vodstvom bivšeg napadača Raula Gonzaleza.

U svojoj prvoj i jedinoj sezoni u Njemačkoj, Iker Bravo je upisao 17 nastupa za Bayer Leverkusen U17 i U19 momčadi, zabio je 10 puta i dodao četiri asistencije.

Mladi španski napadač upisao je i dva nastupa za Bayerovu prvu momčad. U Bundesligi je upisao 11 minuta u utakmici protiv Herthe, te u njemačkom kupu, 13 minuta protiv Karlsruhera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.