Legendarni šahista ne može više da šuti: "Iz Reala su me tjerali da govorim da je Ronaldo najbolji"

Otkrio nevjerovatnu priču

Legendarni šahista ne može više da šuti: "Iz Reala su me tjerali da govorim da je Ronaldo najbolji"

Endin Čaušević

Jedan od najboljih šahista svih vremena Magnus Carlsen veliki je fan Real Madrida i otkrio je nevjerovatne stvari kada su u pitanju kraljevski klub i Cristiano Ronaldo.

Carlsena mnogi smatraju za jednog od najboljih šahista svih vremena, a ovaj Norvežanin je čak pet puta uspio da osvoji titulu prvaka svijeta, a tek ima 32 godine.

Pored šaha njegova velika ljubav je i fudbal, te on nikada nije krio da je veliki fan Real Madrida. Carlsen je koristio svaku priliku da prati meč kraljevskog kluba i često je bio gost na Santiago Bernabeu.

Međutim, nakon što je nedavno gostovao u podcastu youtubera Lexa Fridmana iznenadio je sve kada je otkrio ko je za njega najbolji fudbaler svih vremena.

Mnogi su očekivali da će sigurno reći nekog igrača koji je igrao za Real Madrid jer je prethodnih godina govorio da je to Cristiano Ronaldo.

No, Norvežanin je šokirao sve kada je priznao da je bio jednostavno primoran da govori da je Ronaldo najbolji igrač svih vremena. Carlsen je rekao da to zapravno ne misli i da se zna ko je za njega najbolji fudbaler ikad.

Oglasi

"Mislim da je teško porediti bilo koga s Lionelom Messijem. To što sam navijač Real Madrida pretpostavlja se da bih prednost dao Cristianu Ronaldu. Ronaldo mi se sviđao uvijek kao fudbaler, ali jednostavno sam uvijek mislio da je Messi bolji", rekao je Carlsen i nastavio.

"Išao sam na popriličan broj utakmica u Madridu prethodnih godina i uvijek su bili divni prema meni. Jedino što me nerviralo jeste kada bih davao intervju za klupsku stranicu jer sam morao uvijek spominjati Ronalda".

"Kada bi me pitali ko je za mene najbolji igrač morao sam reći Ronaldo. Kada bih rekao nekoga drugog tipa Isco oni bi samo stali i rekli mi 'Ok, drugi pokušaj, sada reci Ronaldo'. Za njih je to itekako važno bilo da stvaraju takvu sliku oko Ronalda, ali ja to nisam tako gledao".

Potražite više informacija na temu La Liga:

[twitter]https://twitter.com/MessiMX30iiii/status/1563852043743281154[/twitter]

Sigurno je da se takvo priznanje jednog od najboljih šahista svih vremena neće svidjeti navijačima Real Madrida, ali Carlsen je čini se nakon svih tih godina jednostavno morao da prizna da preferira više Messija nego Ronalda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Pa dobro, i logično je da jedan uspješan šahista, pored vremena koje je posvetio šahu, da nema pojma o fudbalu. Svaka njemu čast, ali šah nije sport, jer se može igrat i pušit cigara.
5 9
Klicko
Pa ovako im je sve,na silu.Čuj natjerali ga da to govori hahahahahaha!!Oko tog poganog kluba uvijek neke kontroverze,nepostojeći penali,crveni kartoni itd.Samo navijačima penal madrida(u raji poznati kao madridioti) je penaldo najbolji u historiji nikome više!
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi