Real ne može bez drame: 102 minute, crveni karton, igrač na golu, a junak naravno Benzema

Na kraju pobjeda Reala

Real ne može bez drame: 102 minute, crveni karton, igrač na golu, a junak naravno Benzema

Eldar Ganibegović

Espanyol i Real Madrid sastali su se večeras u 4. kolu španske Primere, a pobjedu rezultatom 1:3 slavio je Kraljevski klub. 

Sve je krenulo bajno po Real Madrid. U 12. minuti sjajna akcija koju golom za 0:1 završava Vinicius Junior. Pogodak Brazilca pogledajte klikom OVDJE

Isti igrač je do 32. vrlo lako mogao imati hat-trick na svom kontu. Prvo je u 20. minuti izašao jedan na jedan s domaćim golmanom i Lecomte mu je odbranio šut, a u 32. minuti je iz sjajne pozicije šutirao preko gola.

Finiš poluvremena pripao je domaćoj ekipi. Prvo je Cabrera propustio dobru šansu, da bi onda Joselu zabio za 1:1. Gol pogledajte OVDJE

Thibaut Courtois spašava Real Madrid u 59. minuti. Joselu je šutirao, brani golman Real Madrida.

Četiri minute kasnije u šansi Karim Benzema, ali istakao se ponovo golman domaće ekipe. Francuz četiri minute kasnije postiže gol koji mu je poništen zbog ofsajda.

Oglasi

Novu šansu Joselu je imao u 83. minuti, pokušao je da nesebično uposli svog saigrača, ali je odbrana Los Blancosa otklonila opasnost.

Dvije minute prije kraja Real Madrid ipak dolazi do gola i do pobjede, a junak je bio ko drugi no Karim Benzema. Pobjedonosni gol pogledajte OVDJE

U sudijskoj nadoknadi jako zbunjujuća situacija. Rodrygo je postigao gol za 3:1, pogodak je poništen, gledao se VAR i domaći golman Lecomte je isključen zbog prekršaja na ivici kaznenog prostora neposredno prije gola.

Kako je domaći trener iskoristio tri termina za izmjene, na gol je morao stati igrač, a to je bio kapiten Cabrera i nije izdržao. Slobodan udarac izveo je Karim Benzema, očekivano šutirao u "golmanov" ugao i postigao gol za konačnih 1:3 i to u desetoj minuti nadoknade. OVDJE pogledajte taj pogodak. 

Uz Real Betis Real Madrid je jedini stopostotan nakon nepotpunog trećeg kola i zauzima prvo mjesto, dok je Espanyol s jednim bodom na 16. mjestu. 

Naredno kolo Real Madridu donosi domaći duel upravo s Betisom, dok će Espanyol u Baskiju kod Athletic Bibaoa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 3. kolo:

Espanyol - Real Madrid 1:3 (Joselu 43'; Vinicius 12', Benzema 88', 90+10')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramo Legenda
Klicki i keniju opalim po mamiju
19 4
Klicko
Penal madrid ima pomoć sudija plus 6 zagarantovanih bodova protiv espanjola svake sezone
4 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti