Callum Hudson-Odoi stigao na potpis, pred njim jedan potpuno novi izazov

Englez u Bundesligi

Callum Hudson-Odoi stigao na potpis, pred njim jedan potpuno novi izazov

Edmir Škorić

Callum Hudson-Odoi napustio je Chelsea i pojavio se danas u Leverkusenu.

Za Engleza nije bilo mjesta u sastavu Chesleaja, pa je postigntu dogovor o njegovom prijevremenom odlasku u Njemačku.

On je stigao u Leverkusen, obavit će sada ljekarske preglede i potpisati ugovor prema kojem će do kraja sezone biti posuđen Apotekarima.

Njemački klub neće imati pravo otkupa igračevog ugovora, ali će im svakako biti od velike koristi u borbi za plasman u Ligu prvaka, a Bayer je dosta loše otvorio novu sezonu, pošto je ostvario jednu pobjedu uz tri poraza nakon četiri kola.

"Jako sam sretan što sam ovdje. Nadam se da možemo osvojiti trofej i dogurati daleko u Ligi prvaka", prve su riječi igrača kada je tek stigao u Leverkusen.

21-godišnjak je i dalje veliki potencijal, a privremeno igranje u Bundesligi moglo bi mu biti od velike koristi u budućnosti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je do sada upisao tri nastupa u dresu Engleske, bio je član mladih selekcije Gordog albiona, a za seniore Chelseaja igra od 2017. godine. Prethodno je bio član omladinske selekcije tog kluba.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi