Stiglo pojačanje za vezni red

Allegriju Juventus ispunio želju: Dobio je igrača kojeg je silno tražio

Midhat Šljivak

Torinski Juventus dobio je danas pojačanje za ostatak sezone.

Novi fudbaler italijanskog velikana postao je argentinski veznjak Leandro Paredes, koji u redove Stare dame stiže na posudbu iz francuskog PSG-a.

Oba kluba potvrdila su posao. Paredes će narednih 10-ak mjesec provesti u Torinu i on je igrač kojeg su Bianconeri silno tražili.

"PSG želi Leandru Paredesu sve najbolje u novom klubu", saopšteno je iz pariškog kluba.

Treba istaći da će Juventus imati mogućnost da na kraju sezone otkupi ugovor 28-godišnjeg argentinskog fudbalera koji je prethodne tri i po godine proveo u PSG-u.

Njega su Parižani doveli iz ruskog Zenita za cifru od 40 miliona eura. Za PSG je odigrao 117 utakmica i postigao je tri pogotka.

Paredes je karijeru počeo u čuvenom argentinskom velikanu Boca Juniorsima. Za prvi tim velikana iz Buenos Airesa igrao je četiri sezone, a zatim je krenuo u evropsku avanturu.

Na Starom kontinentu je promijenio ogroman broj timova. Njegova prva destinacija bio je Chievo, a zatim je nastupao još za Romu i Empoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Član Zenita postao je 2017. godine. Svojim igrama privukao je pažnju mnogih timova, a on se na kraju odlučio za odlazak u Pariz.

Paredes je i standardan član reprezentacije Argentine za koju je u 44 nastupa postigao četiri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.