Za njega nije postojao drugi klub osim Valencije, a onda je danas stigao poziv PSG-a

Soler mijenja tim

Za njega nije postojao drugi klub osim Valencije, a onda je danas stigao poziv PSG-a

Edmir Škorić

Valencia je prihvatila ponudu za Carlosa Solera i reprezentativac Španije odlazi u Pariz.

PSG je timu s Mestalle ponudio 18 miliona eura plus bonuse i ponuda je prihvaćena, pa Soler mijenja tim iako je dijete Valenciej i za prvi tim igra već nekih sedam godina, a njemu je 25.

Najvažniji je igrač Šišmiša, no novac je ovaj put presudio i Soler se pridružuje mega projektu Parižana čiji tim je prepun zvijezda sa svih strana.

Igrač je dobio petogodišnji ugovor, a imat će tu čast da igra pored majstora kakvi su Messi, Neymar i Mbappe.

Valencia je najprije pokušala zadržati Solera i ponudila mu novi ugovor, ali je ipak igrač rekao da je voljan da ide, pa je ostalo jedino da se prihvati ponuda Francuza.

Time je stavljena tačka na jednu lijepu priču između igrača i kluba, u kojoj je Carlos uspio biti najbolji strijelac Akademije, debitovati, postati kapiten, zaigrati za reprezentaciju Španije...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sada Svjetsko prvenstvo ostaje nepoznanica, jer je s Valencijom Carlos praktički osigurao svoje prisustvo i sada će se u PSG-u morati boriti za minute od kojih će ovisiti ide li ili ne ide u Katar.

No, unatoč važnosti imenovanja, Soler nije želio svoju odluku temeljiti samo na činjenici da će za dva mjeseca biti Svjetsko prvenstvo, pogotovo ako se uzme u obzir da vjeruje u svoje mogućnosti da uvjeri sve da može biti starter u supermoćnoj ekipi kao što je PSG-ova.

Top Komentari

axel42
Meni samo nije jasno gdje će ovi tipovi igrati i da li će uopšte dobiti i minute u PSGeu! Čitam mogao bi i Kante, Skriniar i ko još tamo!!
2 0
Zalik
Nije postojao drugi klub a molio na pocetku prelaznog roka da ga puste u Barcu hahah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi