Foto - EPA

Seli u Milan

Sergino Dest napustio Barcelonu i napravio novi veliki transfer

Midhat Šljivak

Američki fudbaler Sergino Dest (21) napustio je Barcelonu u finišu prijelaznog roka i postao je novi član AC Milana.

Ovaj 21-godišnji desni bek prekrižen je na početku sezone kod trenera Barcelone Xavija Hernandeza i jasno mu je saopšteno da se na njega ne računa.

Zbog toga je ovaj mladi defanzivac odlučio otići. Postojao je ogroman interes za njegovim uslugama, a na kraju je on odabrao transfer u AC Milan.

Dest odlazi u Milan na jednogodišnju posudbu. Rossoneri će imati priliku da mu ugovor otkupe za 20 miliona eura na kraju naredne sezone.

Eventualnim aktiviranjem otkupne klauzule Dest bi automatski dobio četverogodišnji ugovor s italijanskim prvakom gdje će sigurno biti veliko pojačanje.

Dest će u srijedu ujutro stići u Milano. Obavit će sve potrebne preglede i potpisat će ugovor sa svojim novim klubom.

Američki fudbaler je u Barcelonu stigao 2020. godine iz Ajaxa za nešto više od 20 miliona eura. Ipak, nije pokazao previše na Camp Nou i utopio se u sivilo ekipe u prethodne dvije sezone.

Ukupno je Dest za katalonskog velikana odigrao 72 utakmice i postigao je tri pogotka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba svakako istaći da je Dest odbio Bayern prije dolaska u Barcelonu. Smatrao je da u Barceloni može više napredovati i očigledno je pogriješio.

Dest je standardan član reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država za koju je odigrao 17 utakmica uz dva postignuta gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.