Džeko i dalje na nuli, Dybalina noć za pamćenje

Inter i Roma sigurni

Džeko i dalje na nuli, Dybalina noć za pamćenje

A. Čaušević

Inter i Roma su za razliku od Milana upisali ubjedljive trijumfe u današnjim susretima Serije A.

Prvi je na teren izašao Milan koji je odigrao samo 0:0 na gostovanju kod Sassuola. Domaćin je mogao i do pobjede jer je Domenico Berardi promašio penal u prvom dijelu.

Inter je na Giuseppe Meazzi dočekao Cremonese i upisao je siguran trijumf rezultatom 3:1. Naš Edin Džeko je odigrao cijeli meč za Nerazzurrre.

Milanski tim je sve riješio u prvom poluvremenu kada je prvo zabio Correa u 12., a zatim Barella u 38. minuti. U nastavku je mrežu zatresao i Martinez.

Utješni gol za goste na lijep način je postigao Okereke koji u posljednjim minutama van kaznenog prostora matirao Handanoviča.

Džeko je djelovao sasvim solidno, imao je nekoliko prilika, ali je i dalje ostao na nuli kada su u pitanju golovi u ovoj sezoni.

Upravo će Inter i Milan za vikend igrati međusobni duel i nema sumnje da će to biti najatraktivnija utakmica 5. kola nove sezone Serije A.

Paulo Dybala je konačno zablistao. Argentinac je to uradio u ubjedljivom trijumfu Rome nad Monzom sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dybala je postigao dva gola za Vučicu, od kojih se posebno istakao prvi kada je s loptom u nogoma pretrčao 50-ak metara i zatresao mrežu. Konačan rezultat postavio je Ibanez.

Roma je sa ovom pobjedom skočila na prvo mjesto sa 10 bodova i istakla se kao kandidat za Scudetto zajedno sa Napolijem, Milanom, Interom i Juventusom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Nula ce i ostat, penzija jaro, dosta je, nisi vise stara klasa, ne brukaj se vise, psuti mladje
1 9
HarisADP
Dzaba ti dzeko sto si osto i za**** inter TITULE VIDJETI NECES I NEZASLUŽEJEŠ JE!!! PROŠLE SEZONE SI TREBAO DA NOSIS INTER POSTIGAO SI BIJEDNIH 13 GOLOVA!!! PROŠLE SEZONE SAM NAVIJAO ZA TEBE, OVE PUSI K!!! FORZA ROMA!!!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi