Meksikanac je baš pretjerao

Chicharito zaboravio da ga kamere snimaju, pa sramotnim simuliranjem šokirao svijet

Endin Čaušević

Fudbaleri LA Galxyja sinoć su remizirali u gostima protiv Toronta (2:2) u jednom od derbija MLS lige.

U Torontu smo sinoć gledali zaista odličnu utakmicu, a na kraju je čini se najpravednije bilo da klubovi podjele bodove.

Galaxy je poveo u 24. minuti golom Douglasa Coste, ali je Toronto u drugom poluvremenu uspio da preokrene rezultat.

Prvo je Jimenez u 62. minuti poravnao na 1:1, dok je 20 minuta kasnije Federico Bernardeschi postigao gol iz penala za 2:1 i vodstvo Toronta.

Međutim, LA Galay je uspio da dođe do remija jer je u 89. minuti Riqui Puig postigao spektakularan pogodak za konačnih 2:2 i pokazao je da će ove sezone biti ogromno pojačanje za klub iz Los Angelesa.

No, u centru pažnje nakon ove utakmice bio je Chicharito koji inače nosi kapitensku traku u LA Galaxyju.

Iskusni meksički napadač postao je meta ismijavanja na društvenim mrežama nakon pokušaja sramotnog simuliranja nakon sukoba s defanzivcima Toronta.

Chicharito se verbalno sukobio s Bradleyjom i Laryeaom, a onda je sramotno pao na teren i simulirao je da je dobio udarac što uopšte nije bio slučaj.

Glavni sudija nije nasjeo na takav potez nekadašnjeg napadača Manchester Uniteda i pokazao mu je da ustane i da više ne pokušava na taj način da iznudi karton za protivničkog igrača.

Ovaj 34-godišnji napadač u LA Galaxy stigao je početkom 2020. godine iz Seville za devet miilona eura. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 25 utakmica u MLS-u i zabio je 12 golova uz dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.