Barcelona ga ponizila i otjerala, a on je odlučio pokazati koliko vrijedi: Izveo je prvu čaroliju
Foto - Screenshot

Spektakularna asistencija Puiga

Barcelona ga ponizila i otjerala, a on je odlučio pokazati koliko vrijedi: Izveo je prvu čaroliju

Midhat Šljivak

"Nikada me niko u životu nije razočarao tako kao Xavi i Barcelona. To je sve što ću reći o njima", rekao je 23-godišnji fudbaler Riqui Puig po odlasku iz katalonskog kluba.

Riqui Puig je čitav život proveo u Barceloni. Prošao je sve omladinske kategorije i predviđala mu se velika karijera u prvom timu.

Ipak, nju nije ostvario u dresu katalonskog velikana. Kao glavni krivac za neuspjeh označen je nekadašnji trener kluba Ronald Koeman koji Puigu u ključnim trenucima za karijeru nije dao previše prostora.

Mladi fudbaler izgubio je samopouzdanje. Novi trener Xavi Hernandez prekrižio ga je ovog ljeta i 23-godišnji veznjak sreću je morao potražiti negdje drugo.

Odlučio se za odlazak u Sjedinjene Američke Države. Izabrao je LA Galaxy kao svoj novi klub i potpisao je ugovor na tri i po godine.

A da u njemu ima itekako kvalitetnog materijala pokazao je već u svom drugom nastupu za Galaxy. Izveo je zaista čudesnu asistenciju.

Oglasi

Puigova lopta imala je oči. Kao da je bila kompjuterski navođena i ispala je fenomenalna asistencija.

S centra terena poslao je loptu prema Javieru Hernandezu Chicharitu koji je šalje u mrežu za prednost Galaxyja od 2:0.

Ovaj potez je dokaz da je Puig istinski velemajstor. Međutim, očigledno nedovoljan za prvi tim Barcelone i zbog toga je morao otići.

Treba istaći da je ovaj fudbaler za Barcelonu debitovao 2018. godine. Nastupio je u ukupno 60 utakmica i postigao je dva gola.

On ipak smatra da nije dobio pravu šansu. Odlučio se na odlazak i to bi mogao biti najbolji potez kojeg je napravio u karijeri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Xavia sam gotivio kao igrača. Legenda. Ali kao čovjek je qurac, derpe.
1 3
Krivaja Zavidovići
Dobio je priliku i kod Kumana i kod Xavia. Nije iskoristio i doviđenja...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi