I navijači Intera su mu aplaudirali: Lorenzo Insigne zaludio Ameriku nevjerovatnom golčinom

Njegov Toronto poražen u Miamiju

I navijači Intera su mu aplaudirali: Lorenzo Insigne zaludio Ameriku nevjerovatnom golčinom

E. Čaušević

Inter Miami sinoć je u derbiju MLS lige na svom terenu pobijedio Toronto sa 2:1.

Inter i Toronto odigrali su odličan meč i pokazali su zbog čega su ove ekipe u krugu favorita za osvajanje titule prvaka MLS lige.

Ekipa iz Miamija na kraju je uspjela da dođe do pobjede rezultatom 2:1, ali je ovaj meč obilježio fantastičan pogodak Lorenza Insignea koji je prije nekoliko sedmica iz Napolija stigao u Toronto.

Insigne je sve šokirao odlukom da napusti Evropu i okuša se u američkom MLS-u jer mnogi smatraju da je i dalje mogao da igra na najvišem nivou.

Međutim, nakon isteka ugovora Insigne se odlučio da prihvati ponudu Toronta i očito je da uživa igrajući u dresu ovog kluba.

Insigne se našao u centru pažnje jer je sinoć u 28. minuti utakmice postigao spektakularan pogodak za 1:1. Jedan od defanzivaca Intera izblokirao je udarac Bernardeshija, ali je Insigne fantastično natrčao na odbijenu loptu i zabio je pogodak.

Ipak, to nije bilo dovolno Torontu da izbjegne poraz na gostovanju u Miamiju jer je Inter na kraju uspio da slavi sa 2:1.

Prvi gol na meču u 24. minuti zabio je Mota nakon nevjerovatne greške golmana gostiju, dok je pobjedu Interu 20 minuta kasnije dobio Lassiter golom za konačnih 2:1.

Inter je trenutno na petoj poziciji Istočne konferencije sa 36 bodova, dok je Toronto na 12. mjestu sa 30 bodova i jasno je da će morati znatno da poprave igru ukoliko žele na kraju da se domognu play-offa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi