Nekada na tribini kao veliki navijač Milana

Milanov ultras potpisao za Inter

Edmir Škorić

Inter je u četvrtak potvrdio transfer iskusnog štopera Francesca Acerbija.

Inter je bio u potrazi za novim štoperom nakon odlaska Andree Ranocchije, a na kraju je izborio pao na nogometaša Lazija, iako se prethodno Inter povezivao sa igračima poput Trevora Chalobaha iz Chelseaja ili Manuela Akanjija iz Borussije Dortmund.

Odluka o dovođenju Acerbija nije se baš svidjela navijačima Intera. Sve zbog prošlosti Acerbija koji je prije nekoliko godina priznao da je bio vrlo blizu Interovog vječnog rivala - Milana.

"Navijač sam Milana. U prošlosti sam bio član Fossa dei Leoni (Milanova ultras grupa – op.a.). Išao sam s prijateljima na utakmice Milana na San Siro. Posljednja na kojoj sam bio bila je polufinalna utakmica Lige prvaka s Manchester Unitedom 2007.", rekao je Acerbi prije nekoliko godina u intervjuu za La Gazzetta dello Sport.

Acerbi je također bio igrač Milana u prošlosti. U ovom klubu je nastupao pola godine u sezoni 2012/2013. Za to vrijeme odigrao je 10 utakmica.

Ulje na vatru dolila je i situacija na kraju prethodne sezone. U to vrijeme Inter i Milan borili su se za Scudetto.

Momčad koju vodi Stefano Pioli u 34. kolu odmjerila je snage s ekipom Lazija. Gotovo do kraja susreta ostalo je neriješeno 1:1, čime bi Inter došao u povoljan položaj.

U 92. minuti susreta Milan je ipak poveo nakon pogreške Francesca Acerbija. Čini se da odbrambeni igrač nije nimalo mario jer su ga kamere uhvatile kako se smije nakon primljenog gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U konačnici je Milan slavio s 2:1, a nakon što je utakmica završila, Acerbi je bio žestoko kritikovan zbog svoje igre kako od navijača Lazija, čiji je tada bio nogometaš, tako i od strane Interovih navijača.

Acerbi je iz Lazija prešao u Inter na principu posudbe. Ovaj 34-godišnjak je prošle sezone odigrao 36 utakmica, zabio četiri gola i imao dvije asistencije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.