Bomba iz Španije: Jordi Alba napušta Barcelonu i seli kod bh. reprezentativca!

Iskusni lijevi bek na izlaznim vratima Barce

Bomba iz Španije: Jordi Alba napušta Barcelonu i seli kod bh. reprezentativca!

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su sinoć da će Jordi Alba do kraja prelaznog roka najvjerovatnije napustiti Barcelonu.

Ljetni prelazni rok u najjačim evropskim ligama završava se u ponoć i sigurno je da nas danas očekuje pravi spektakl i mnošto ttransfera.

Mediji u Španiji pišu da će Barcelona biti u centru pažnje jer se očekuje da Katalonci dovedu još barem jedno pojačanje, ali je jasno da će biti i odlazaka s Camp Noua.

Ugledni španski novinar Gerard Romero ovog ljeta je pogodio skoro sve transfere koje je Barca ostvarila i sigurno da će i zadnjeg dana prelaznog roka mnogi pomno pratiti njegove objave.

Romero je sinoć u sitnim satima objavio pravu "bombu" jer je na Twitteru poručio da će jedan od igrača koji je već deset godina standardni član prve postave Barcelone danas napustiti klub.

Riječ je o Jordiju Albi koji ove sezone nije standardan kao inače, a navodno Alba je na izlaznim vratima kluba jer se očekuje dolazak Marcosa Alonsa.

Oglasi

Romero je objavio da je Barcelona već dogovorila Albin odlazak i to s Interom. Barca i Inter dogovorili su posudbu do kraja sezone, a klub iz Milana će pokriti 40% plate ovog iskusnog igrača.

"Mislim da niko nije spreman na ovo što je Barcelona pripremila za posljednji dan prijelaznog roka. Ljudi iz kluba su veoma ljuti na mene što sam objavio informaciju o Jordiju Albi. Dobio sam je od svojih izvora prije nekoliko sati i naprosto sam je morao objaviti, nisam smio više čekati", poručio je Romero i dodao.

"Ne smijem vam otkriti kolika je Jordijeva plata, ali je on jedan od plaćenijih igrača u ekipi. Samo ću vam reći ovo: Ako pristane otići na posudbu u Inter, Barcelona će momentalno moći dovesti i registrovati Bernarda Silvu. Sve je spremno. City ima zamjenu za njega, imaju dogovor da dovedu tu zamjenu na posudbu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, još uvijek nije ništa ozvaničeno jer Alba mora dati zeleno svjetlo na sve to i očekuje se da u narednim satima jasno odgovori da li će ići u Inter ili je ipak cilj ostanak u Barceloni.

Pored Albe očekuje se da danas Barcelonu napuste Aubameyang, Dest i Braithwaite, ali nije isključeno da će biti još nekih iznenadnih odlazaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Pa ima li ikakvog drugog izraza sem te bombe?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti