Govorio je da mu je najteže protiv Džeke, a sada su postali saigrači

Inter ga doveo na posudbu

Govorio je da mu je najteže protiv Džeke, a sada su postali saigrači

Eldar Ganibegović

Inter je ozvaničio dolazak novog pojačanja posljednjeg dana prijelaznog ruka.

Viceprvaka Italije pojačao je Francesco Acerbi koji na Giuseppe Meazzu dolazi na posudbu iz Lazija i nosit će broj 15.

Dolaskom u Nerazzurre Francesco Acerbi otvara novo poglavlje u svojoj profesionalnoj karijeri. Prvi koraci među profesionalcima sele vežu ga za Paviju.

Nakon posudbi Renateu i Speziji, bio je samo mjesec dana u Genoi poslije čega potpisuje za Chievo s kojim i debituje u Seriji A.

Pola godine je nakon toga proveo u Milanu prije petogodišnjeg razdoblja sa Sassuolom, gdje se etablirao kao jedan od najboljih defanzivaca u ligi, te stekao status reprezentativca Italije. 

Oglasi

U sezoni 2018-19 dolazak u Rim, potpis za Lazio, gdje osvaja talijanski kup i superkup, trofeje kojima u ljeto 2021. pridodaje naslov evropskog prvaka s talijanskom reprezentacijom.

Acerbi je u jednom od svojih intervjua govorio koga mu je najteže čuvati u Seriji A, te je izdvojio Edina Džeku i Gonzala Higuaina.

"Džeku i Higuaina je najteže čuvati. Imaju tehniku, brzinu, dobro igraju s loptom u nogama i idu prema lopti. Imaju unikatan kvalitet", rekao je Acerbi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čini se da kod njega vrijedi onda: "Ako ga ne možeš pobijediti, pridruži mu se." Higuaina odavno nema u Italiji, a Džeki se, eto, pridružio. 

Dodajmo i to da je Acerbi u Inter stigao na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa, a ugovor s Lazijom mu ističe na ljeto 2025. godine. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi