FOTO: EPA

Savladali i Betis

Real Madrid nastavio sjajan niz u novoj sezoni

Haris Zilić

Real Madrid je nastavio sjajan niz na startu novog prvenstva.

U četvrom kolu španske La Lige upisali su i četvrti trijumf u novoj sezoni.

Na Santiago Bernabeu savladali su imenjaka iz Seville ekipu Real Betisa rezultatom 2:1. A ova utakmica je bila i derbi kola obzirom da je to bio susret prvopalsiranog i drugoplasiranog na tabeli.

Nije išlo baš lagano za Kraljeve, iako su poveli sa 1:0 u devetoj minuti golom Vinicusa Juniora nakon asistencije Alabe.

Gosti su odigrali vrlo dobar meč, nisu se tek tako predavali. Imali su svoje prilike, a jednu takvu koriste u 17. minuti.

Canales je pogodio za 1:1 nakon odlične asistencije Iglesiasa.

U nastavku domaćini su krenuli ofanzvinije, Betis je većinom gledao svoj gol, imali su par pokušaja iz kontri i polukontri.

Igrala se 65. minuta kada odbrana gostiju iz Andaluzije ipak popustila.Valverde je uposalio Rodryga, a ovaj drugi pogađa za 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja je bilo još nekih prilika, međutim pogodak Rodryga ipostavio se pobjedonosni.

Real Madrid je lider sa 12 bodova i gol razlikom 11:4, dok je Betis drugoplasirani sa devet bodova i gol razlikom 7:3 nakon nepotpunog četvrotg kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.