Marcelo je odabrao novi klub i napravio je veliko iznenađenje
Foto - EPA

Ide u Grčku

Marcelo je odabrao novi klub i napravio je veliko iznenađenje

Midhat Šljivak

Legendarni brazilski fudabler Marcelo (34) odabrao je klubu kojem će nastaviti karijeru.

Nakon 15 godina u Real Madridu, 34-godišnji lijevi bek karijeru nastavlja u grčkom velikanu Olympiacosu.

Španski El Chiringuito večeras je donio ekskluzivnu informaciju da je Marcelo veoma blizu potpisa za tim iz Pireja i da bi potpis trebao biti zvaničan u narednim satima.

Marcelo se povezivao s brojnim klubovima proteklog ljeta. Prethodnih dana najviše se govorilo o odlasku u Leicester, ali na kraju od odlaska u Englesku nije bilo ništa.

Također, dosta se govorilo da bi mogao završiti karijeru. Međutim, očigledno da je on još uvijek željan fudbala i da želi igrati još.

Oglasi

Po svemu sudeći karijeru legendarni lijevi bek nastavlja u Grčkoj i vidjet ćemo hoće li se ovaj transfer zaista i dogoditi.

Brazilski fudbaler je u prethodnih 15 godina osvojio apsolutno sve s madridskim velikanom i važio je za jednog od najboljih lijevih bekova svijeta.

Uspio je podići čak 25 trofeja u deceniju i po i ostat će upamćen kao istinska legenda kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu Super League:

Marcelo je za Real Madrid odigrao ukupno 546 utakmica i postigao je 38 pogodaka.

Do 2018. godine Marcelo je bio član reprezentacije Brazila. Za Karioke je odigrao 58 utakmica i postigao je šest golove, a jedan od njih je protiv Bosne i Hercegovine u prijateljskom meču 2012. godine kada je Brazil slavio s 2:1.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi