Milan slavi

Krcati San Siro uživao u spektaklu: Džeko ušao i pogodio, ali nije uspio spasiti Inter poraza

Edmir Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su Milan i Inter, ali je veliki gradski derbi pripao Rossonerima koji su slavili s 3:2.

I ove sezone su Milan i Inter među glavnim favoritima za Scudetto. Prošle sezone titula je otišla u ruke Rossonera, ali u ovoj će biti još veće borbe, kakva se uostalom viđa tokom svakog meča u Seriji A.

Na Siru večeras golijada, dosta lijepih poteza, dosta trke, velike borbe, svega što želimo gledati u takvim utakmicama, a pobjeda je pripala timu Stefana Piolija, koji je na krilima Rafaela Leaa upisao vrijedna tri boda.

Bolje je derbi počeo Inter, koji je poveo preko Brozovića u 21. minuti. Samo sedam minuta kasnije Milan je izjednačio.

Sjajni Rafael Leao je pogodio nakon što mu je loptu na lijevu stranu dodao Sandro Tonali. U nastavku još bolji derbi još tri gola.

U 54. minuti Leao ubacuje, a Olivier Giroud zabija za preokret, da bi već u 60. minuti Leao spektakularno pogodio nakon što mu se Francuz odužio asistencijom.

Edin Džeko je počeo kao rezerva, ušao je u 64. minuti umjesto Corree i samo tri minute kasnije postigao gol za 3:2.

Darmian je ubacio s lijeve strane, a naš reprezentativac snažnim udarcem od stative loptu smjestio u mrežu. Imao je Edin još šansi, ali nije više uspijevao zatresti mrežu ljutog rivala.

Inter je u ostatku meča bio bolji, očekivano je imao inicijativu, otvorio se i krenuo na sve ili ništa, ali ej ostalo 3:2.

Milan je s ovom pobjedom preskočio Inter na tabeli i sa 11 bodova zasjeo na vrh tabele, dok je Inter spao na četvrto mjesto sa devet bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovom meču Inter je bio oslabljen neigranjem povrijeđenog Lukakua, a kod Milana su nedostajali Ibrahimović, Florenzi, Rebić, kao i naš Rade Krunić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.