Nije zaboravio

Detalj koji je mnogima promakao: Hakan Calhanoglu se odbio rukovati sa jednim igračem Milana!

Edmir Škorić

U subotu je odigran veliki derbi između Milana i Intera, a na krcatom San Siru slavili su Rossoneri s 3:2

U spektakularnom meču glavnu riječ vodio je Rafael Leao, Milanov talentovani Portugalac koji je zabio dva gola i još asistirao Olivieru Giroudu. U strijelce se upisao i naš Edin Džeko, koji je u igru ušao u 64. minuti, a samo tri minute kasnije matirao Mikea Maignana.

Naravno, ni ovaj derbi nije protekao bez incidenata. Bilo je nekoliko oštrih startova, u par navrata su igrači bili na ivici većeg fizičkog obračuna, a pred sami početak derbija kamere su zabilježile uobičajeno pozdravljanje među igračima.

Međutim, Hakan Calhanoglu je odbio pružiti ruku Theu Hernandezu. Interov veznjak je sve pozdravio osim Francuza.

Theo Hernandez je u maju tokom proslave Milanove titule pokrenuo skandiranje protiv Hakana, bivšeg igrača Milana.

Calhanoglu je odbio novi ugovor s Milanom prošlog ljeta, pa je prešao u redove gradskog rivala Intera. Rekao je tada kako je to učinio jer želi da osvoji titulu, ali je titula otišla u vetrine Milana.

Hernandez je u junu kažnjen sa 4.000 eura zbog uvredljivih skandiranja na račun Intera, a isticao je i transparent koji je sadržavao uvredljivu poruku.

Osim njega, kažnjeni su i Rade Krunić, Sandro Tonali te Mike Maignan. Također, kažnjen je i AC Milan sa 12.000 eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, to je naravno svima bilo najmanje važno jer se proslavila prva titula od 2011. godine, a rivalitet između Milana i Intera jednostavno je ogroman i često se više slavi tuga komšije nego vlastita sreća.

Gradski rivali sada se okreću mečevima u Ligi prvaka. Milan će u goste Salzburgu u utorak navečer, dok će dan kasnije Inter u derbiju ugostiti Bayern. I jedni i drugi traže prolaz u nokaut fazu, a daleko teže bit će Interu koji se našao u grupi smrti s Barcelonom i Bayernom, a tu je i Plzen. Milan će osim sa Salzburgom igrati još sa Chelseajem i Dinamom iz Zagreba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.