Krcati San Siro uživao u spektaklu: Džeko ušao i pogodio, ali nije uspio spasiti Inter poraza

Milan slavi

Krcati San Siro uživao u spektaklu: Džeko ušao i pogodio, ali nije uspio spasiti Inter poraza

Edmir Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su Milan i Inter, ali je veliki gradski derbi pripao Rossonerima koji su slavili s 3:2.

I ove sezone su Milan i Inter među glavnim favoritima za Scudetto. Prošle sezone titula je otišla u ruke Rossonera, ali u ovoj će biti još veće borbe, kakva se uostalom viđa tokom svakog meča u Seriji A.

Na Siru večeras golijada, dosta lijepih poteza, dosta trke, velike borbe, svega što želimo gledati u takvim utakmicama, a pobjeda je pripala timu Stefana Piolija, koji je na krilima Rafaela Leaa upisao vrijedna tri boda.

Bolje je derbi počeo Inter, koji je poveo preko Brozovića u 21. minuti. Samo sedam minuta kasnije Milan je izjednačio.

Sjajni Rafael Leao je pogodio nakon što mu je loptu na lijevu stranu dodao Sandro Tonali. U nastavku još bolji derbi još tri gola.

U 54. minuti Leao ubacuje, a Olivier Giroud zabija za preokret, da bi već u 60. minuti Leao spektakularno pogodio nakon što mu se Francuz odužio asistencijom.

Oglasi

Edin Džeko je počeo kao rezerva, ušao je u 64. minuti umjesto Corree i samo tri minute kasnije postigao gol za 3:2.

Darmian je ubacio s lijeve strane, a naš reprezentativac snažnim udarcem od stative loptu smjestio u mrežu. Imao je Edin još šansi, ali nije više uspijevao zatresti mrežu ljutog rivala.

Inter je u ostatku meča bio bolji, očekivano je imao inicijativu, otvorio se i krenuo na sve ili ništa, ali ej ostalo 3:2.

Milan je s ovom pobjedom preskočio Inter na tabeli i sa 11 bodova zasjeo na vrh tabele, dok je Inter spao na četvrto mjesto sa devet bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovom meču Inter je bio oslabljen neigranjem povrijeđenog Lukakua, a kod Milana su nedostajali Ibrahimović, Florenzi, Rebić, kao i naš Rade Krunić.

[twitter]https://twitter.com/Goals7e/status/1566119975613505536 [/twitter]

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Kloc
1 14
Hz rajvosa
Forza Milan
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi