Ludnica u Koelnu

Nurkić i saigrači zapjevali "Bosnom behar probeharao"

Edmir Škorić

Veliku pobjedu ostvarila je večeras reprezentacija BiH u Koelnu na Evropskom prvenstvu u košarci.

Bh. košarkaši su bili ogromni autsajderi u meču sa Slovenijom, ali su na kraju poslije velike drame slavili sa 97:93 i nakon tri kola imaju dvije pobjede te sada izgledne šanse da se plasiraju u drugi krug.

Zaista s u večeras svi bili sjajni i svi su dali doprinos u skidanju skalpa prvaku Evrope, a nakon utakmice, kada je došao red na izjave, naši košarkaši su zapjevali "Bosnom behar probeharao", pjesmu Dine Merlina koja je godinama unazad redovna na tribinama i navijači njome iskazuju ljubav prema svojoj zemlji.

Jusuf Nurkić, Adin Vrabac, Edin Atić, Miralem Halilović i Kenan Kamenjaš su zajedno zapjevali pjesmu i tako proslavili jednu od najvećih pobjeda našeg nacionalnog tima.

Video pogledajte OVDJE, ili na  OVOM linku.

Slijedi dan pauze, a u utorak od 14:30 sati odmjerićemo snage s Francukom. Dan kasnije u istom terminu sastajemo se s Litvancima. Treba nam još jedna pobjeda ili eventualni poraz Litvanije od Mađarske.

Nakon što su zapjevali pred kamerama Sportkluba, na red su došle i izjave.

"Svaka čast navijačima. Momci su odradili fenomenalan posao, iako sam ja igrao slabo. Ovo je bila timska igra. Sve što se desilo u ovih par sedmica nije slučajno. Možemo dobiti svakoga, to smo pokazali večeras", rekao je Nurkić i dodao:

"Mi imamo veliko poštovanje prema Slovencima, državi Sloveniji, ali poštovanje je jedno, a igra je drugo. Mi imamo stvarno dobru ekipu i zdravi smo."

Riječ je imao i Adin Vrabac koji je sjajno zaustavio Luku Dončića koji nije ubacio nijednu trojku.

"Ne bih ja puno o Dončiću, Slovenija je naišla u našem ritmu pobjeda i to je to. Uzbuđen sam, ovo je velika stvar."

Kapiten Miralem Halilović je bio jasan.

"Imali smo prikjlučak, kontrolu, nismo imali padove, učimo iz grešaka. Ušli smo jako u treću četvrtiinu, skinuli smo skalp evropskim prvacima, mogli bi dobiti i svjetske prvake, jesu ono Amerikanci? Vjeujte mi da možemo još bolje."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.