Vrabac: Ne bih o Dončiću; Halilović: Idemo dobiti i svjetske prvake
FOTO: T. Hebib

Nurkić pohvalio tim

Vrabac: Ne bih o Dončiću; Halilović: Idemo dobiti i svjetske prvake

Haris Zilić

Velika pobjeda košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine!

U trećem kolu Eurobasketa savladali smo aktuelne prvake Evrope selekciju SLovenije rezultatom 93:97.

Nakon meča stigli su i prvi utisci. Naši igrači su slavili, pjevali su navijačke pjesme, a prvi se obratio Jusuf Nurkić.

"Svaka čast navijačima. Momci su odradili fenomenalan posao, iako sam ja igrao slabo. Ovo je bila timska igra. Sve što se desilo u ovih par sedmica nije slučajno. Možemo dobiti svakoga, to smo pokazali večeras", rekao je Nurkić i dodao:

"Mi imamo veliko poštovanje prema Slovencima, državi Sloveniji, ali poštovanje je jedno, a igra je drugo. Mi imamo stvarno dobru ekipu i zdravi smo."

Riječ je imao i Adin Vrabac koji je sjajno zaustavio Luku Dončića koji nije ubacio nijednu trojku.

"Ne bih ja puno o Dončiću, Slovenija je naišla u našem ritmu pobjeda i to je to. Uzbuđen sam, ovo je velika stvar."

Kapiten Miralem Halilović je bio jasan.

"Imali smo prikjlučak, kontrolu, nismo imali padove, učimo iz grešaka. Ušli smo jako u treću četvrtiinu, skinuli smo skalp evropskim prvacima, mogli bi dobiti i svjetske prvake, jesu ono Amerikanci? Vjeujte mi da možemo još bolje."

Naša reprezentacija nakon tri kola ima omjer 2-1 i u vrhu je grupe B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi