Visok trijumf Udinesea

"Masakr" Mourinhove Rome

Edmir Škorić

Roma je teško poražena od ekipe Udinesea u Udinama u susretu 5. kola italijanske Serije A.

Roma je imala jako dobar početak sezone, ostvarila je tri pobjede uz jedan remi, a onda poraz i to kakav.

Gosti iz Rima su u Udinama bili potpuno nemoćni, pa su doživjeli katastrofu od Udinesea, koji je, izuzmemo li poraz od Milana na startu, fantastičan na otvaranju sezone i već ima 10 bodova.

Crno-bijeli su nakon spomenutog poraza, osvojili bod protiv Salernitane kod kuće, pa redom pobjeđivali Monzu, Fiorentinu i večeras Romu.

Udogie je u petoj minuti načeo mrežu Rome i gosti su se dobro držali do 56. minute, kada talentovani Luka Samardžić povisuje na 2:0.

Pereyra je u 75. minuti pogodio za 3:0, a isti igrač je debitovao Lovriću u 82. minuti za njegov prvijenac u Seriji A.

Roma je pala bez ispaljenog metka i ovo je naravno najubjedljivija pobjeda Udinesea nad večerašnjim rivalom i svakako spada u kategoriju onih posebnih kojih će se navijači rado sjećati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma će narednog ponedjeljka u goste Empoliju, Udinese dan ranije gostuje Sassuolu.

Ovo nije bila posljednja utakmica ovog kola u Seriji A, pošto se sutra sastaju Monza - Atalanta, Salernitana - Empoli i Torino - Lecce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.