Englezi u šoku nakon što su čuli kako Abraham govori italijanski jezik

Tek je prije godinu dana stigao u Romu

Englezi u šoku nakon što su čuli kako Abraham govori italijanski jezik

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sinoć su na svom terenu pobjedili Monzu sa 3:0 u meču četvrtog kola italijanske Serije A.

Vučica je odlično otvorila sezonu i nakon četiri kola ekipa Josea Mourinha nalazi se na prvoj poziciji sa deset osvojenih bodova.

Roma je sinoć opravdala ulogu favorita protiv Monze i na krilima Paula Dybale uspjela je da dođe do lagane pobjede od 3:0.

Dybala je pokazao da će biti ogromno pojačanje ove sezone i uspio je zabiti dva gola, dok je jedan pogodak postigao Ibanez koji je sredinom drugog poluvremena postavio konačnih 3:0.

Zanimljivo da sinoć ponajbolji igrač ovog tima Tammy Abraham nije uspio da zabije pogodak, ali se svejedno našao u centru pažnje engleske javnosti nakon utakmice protiv Monze.

Naime, Abraham je dao izjavu za klupski kanal Rome nakon meča protiv Monze, a u Engleskoj su šokirani kako dobro nekadašnji napadač Chelseaja priča italijanski jezik.

Abraham je u Romu došao prije tek godinu dana i već sada tečno priča na italijanskom jeziku što je sve iznenadilo, ali sigurno da je za veliku pohvalu što se toliko posvetio svom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Englezi su poručili da je Abraham pokazao kakav je profesionalac, te su ga uporedili sa Sergijom Aguerom koji je deset godina nosio dres Manchester Cityja i legenda je ovog kluba, ali nikada nije savladao engleski jezik kako treba.

Čak i u dokomentarcu Premiershipa koji je napravljen u čast Aguera nekadašnji argentinski napadač je pričao na španskom jeziku.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi