Liga prvaka

Real uspješno krenuo u odbranu trofeja Lige prvaka, Dedić zaustavio Milanove "zvijeri"

Edmir Škorić

U utorak navčer odigrane su prve utakmice u novoj sezoni grupne faze Lige prvaka.

Aktuelni prvak Real Madrid je u 1. kolu grupe F gostovao u Škotskoj kod ekipe Celtica i na kraju sigurno ostvario pobjedu rezultatom 0:3.

U prvih 45 minuta Celtic je bio dostojan rival Kraljevima, dobro se držao, imao i šanse da povede, ali je škotski prvak u nastavku "nestao".

Vinicius Junior je u 56. minuti postigao vodeći gol za Madriđane, a samo četiri minute kasnije Luka Modrić u svom stilu postiže golčinu za 2:0.

Asistent mu je bio Eden Hazard, koji je u 77. minuti postigao pogodak nakon asistencije Carvajala i sjajne akcije gostiju. Hazard je inače ušao u igru još u 30. minuti nakon što se povrijedio Karim Benzema.

U drugom meču ove grupe malo iznenađenje, pošto je ekipa Šahtara u Njemačkoj slavila protiv Leipziga s 4:1.

U grupi E je Milan gostovao Salzburgu, te na kraju kao favorit osvojio samo bod (1:1).

Domaćin je još i poveo golom Okafora u 28. minuti, ali je Saelemaekers u 40. minuti postavio konačnih 1:1.

Bh. reprezentativac Amar Dedić odigrao je odličan meč na poziciji desnog beka u Salzburgu, a imao je paklen zadatak jer su na njegovoj strani bili Rafael Leao i Theo Hernandez.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ranije danas Dinamo je u istoj grupi šokirao Chelsea, pobijedivši ga s 1:0 na Maksimiru golom Mislava Oršića.

U 2. kolu Dinamo ide na San Siro, dok će Salzburg gostovati Chelseaju na Stamford Bridgeu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.