Odličan potez navijača Celtica

Modrić je sinoć u Glasgowu doživio ono što će pamtiti dok je živ

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su u gostima pobijedili Celtic sa 3:0.

Kraljevski klub je pobjedom u Glasgowu otvorio novu sezonu Lige prvaka u kojoj će braniti titulu prvaka Evrope.

Iako je Celtic pružio odličan otpor i u prvom poluvremenu je imao nekoliko nevjerovatnih prilika na kraju je Real Madrid pokazao svoju snagu i u drugom dijelu meča je riješio pitanje pobjednika.

Kraljevi su do prednosti stigli u 56. minuti kada je Vinicius Junior pogodio za 1:0 nakon asistencije Federica Valverdea.

Samo četiri minute kasnije na semaforu je bilo 0:2. Ovaj put Hazard je bio asistent, a sjajan gol postigao je Luka Modrić. Konačnih 0:3 postavio je Hazard u samom finišu utakmice.

Nakon meča u centru pažnje bio je hrvatski reprezentativac Modrić koji je odigrao još jedan fantastičan meč.

Iako ima već 37 godina i dalje igra na nevjerovatnom nivou i pokazuje zbog čega je jedan od najboljih veznjaka na svijetu.

Kakav meč je Modrić odigrao sinoć na Celtic Parku najbolje se vidjelo u 80. minuti utakmice kada je Carlo Ancelotti odlučio da ga izvede iz igre, a umjesto njega ušao je Asensio.

Naime, Modrić je prilikom izlaska s terena dobio velike ovacije s tribina i aplauze navijača Celtica koji su tako na fantastičan način ispratili Hrvata što najbolje dokazuje o kakvom fudbaleru se radi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Modrić je sličnu stvar doživio i prije nekoliko sedmica u Vigu kada je dobio sjajne ovacije od navijača Celte dok je napuštao teren.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.