Bayern gostuje na Meazzi

Salihamidžić stigao u Milano, a onda je počeo pričati o Džeki: "On je iz Bosne kao i ja..."

Endin Čaušević

Inter i Bayern igraju večeras na Meazzi veliki derbi prvog kola grupne gaze Lige prvaka.

Jasno je da je Bayern i ove sezone jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka, a Interu će jedini cilj biti da pokuša napraviti iznenađenje i pored Bayerna i Barcelone na kraju se plasirati u osminu finala.

Inter je zapala baš teška grupa i mnogi smatraju da su Bayern i Barcelona favoriti da prođu dalje, ali sigurno je da se italijanski klub neće tako lako predati.

Utakmica na Meazzi igra se večeras od 20:45 sati i sigurno je da nas očekuje prava fudbalska poslastica.

U Milano je danas doputovao i sportski direktor njemačkog kluba Hasan Salihamidžić koji je po dolasku u ovaj grad dao i izjavu za italijanske medije, te je otkrio očekivanja pred novu sezonu Lige prvaka.

"Svi misle da su se Barcelona i Bayern već plasirali u nokaut fazu, ali to nije tako. Imam dosta iskustva u Ligi prvaka i ne smijemo misliti da će meč u Milanu biti lagan. Isto tako ne očekuje nas lagan meč ni protiv Barcelone. Moramo maksimalno fokusirano i ozbiljno uči u meč", rekao je Salihamidžić i dodao.

"Čekaju nas četiri teške utakmice protiv Intera i Barcelone. Imamo dobar tim, ali su i oni jaki protivnici. Kao što sam rekao moramo biti maksimalno fokusirani i ne smije biti opuštanja".

Novinari su pitali Salihamidžića koliko je upoznat s ekipom Intera, a on je posebno tu istakao Edina Džeku.

"Znam da je Romelu Lukaku povrijeđen i on je važan igrač, ali isto tako dobro poznajem i Džeku koji igra jako dobro. On je iz Bosne kao i ja i uvijek može da napravi razliku na terenu što je dokazao u prošlosti", zaključio je popularni Braco.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Italijanski mediji od jutros špekulišu o sastavu Intera, a mnogi smatraju da će Džeko igrati od prve minute i da će dobiti prednost ispred Joaquina Corree u ovoj utakmici.

Mogući sastav Intera: Onana, D'Ambrosio, Škriniar, Bastoni, Darmian, Mkhitaryan, Brozović, Calhanoglu, Gosens, Lautaro, Džeko.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.