Inzaghi najavio duel s Bayernom, posebno je govorio o Maneu

Inter pred teškim ispitom

Inzaghi najavio duel s Bayernom, posebno je govorio o Maneu

Edmir Škorić

Interov trener Simone Inzaghi najavio je sutrašnji okršaj Lige prvaka protiv Bayern Minhena.

Inter će nakon dva vezana prvenstvena poraza od Lazija i Milana, sutra ugostiti Bayern na Giuseppe Meazzi u 1. kolu nove sezone Lige prvaka.

"Porazi se moraju pretvoriti u prilike, analizirali smo subotnju utakmicu", rekao je Inzaghi na današnjoj press konferenciji.

"Išlo nam je dobro u nekim trenucima, ali smo zabili samo dva gola. Imali smo kontrolu do 1:1, zaslužili smo remi s obzirom na ono što smo napravili, ali sada moramo više raditi, počevši od mene", dodao je Inzaghi, koji je očito i dalje mislima na porazu od gradskog rivala Milana.

"Bit će važno imati naše navijače na stadionu, pomoći će nam, znamo da nas čeka jak protivnik. Grupa je jako teška, a sutrašnja utakmica mora biti prilika nakon razočaranja u derbiju".

“Gledao sam Bayernove posljednje dvije utakmice i unatoč dva remija, bili su nadmoćni gledajući statistiku. Njihovi protivnici su bili agresivni i uspjeli su ih ograničiti, ali Bayern je po intenzitetu ostao jedan od najboljih klubova u Evropi”, rekao je Inzaghi.

Oglasi

"Kritika je dio nogometa i volim konstruktivnu kritiku jer je poticajna, ali moram donositi odluke za dobro Intera", dodao je.

Inter će se također sastati s Barcelonom u ovosezonskoj 'skupini smrti'. Koga se Inzaghi više boji? Sadio Mane ili Robert Lewandowski ?

“Već smo igrali s Maneom, s Liverpoolom, on ima nevjerojatan intenzitet koji je ključan u obje faze. Lewa je vrhunski igrač. Suočit ćemo se s njima četiri puta u mjesec i pol. Ovo će biti uzbudljive utakmice.”

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Italijanski mediji smatraju da će trener Intera napraviti promjene za duel s Bayernom i da će starter biti Edin Džeko umjesto Joaquina Corree.

Bh. reprezentativac je protiv Milana počeo na klupi, ali je ušao u igru u 64. i tri minute kasnije postigao je gol za konačnih 3:2.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...glatkih 2:0 za Inter.
2 1
SEJFUDIBIKODZE
sjedi covjece mirno,nije ovo za tebe,vec si se ukakio,nisu te nipoceli udarat, ono sto si napravio protiv Liverpula,pri vodstvu i mogo si u poduzetke,govori da si kukavica, kao trener
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti