Utakmice Lige prvaka

VAR u Belgiji "otvorio oči" Peljti; nezapamćena drama u Madridu

Esmer Oštraković

Odigrane su utakmice 1. kola grupne faze Lige prvaka, a zanimljivi rezultati viđeni su u grupi B.

Tamo su snage odmjerili Atletico Madrid i Porto, te Club Brugge i Bayer Leverkusen.

Club Bruge je na svom terenu ugostio favorizovani Bayer Leverkusen, a na iznenađenje mnogih domaća ekipa ostvarila je pobjedu.

Jedini gol na susretu viđen je u 42. minut utakmice kada je na asistenciju Skov Olsena gol postigao Sylla.

Zanimljivo je dodati i da je ovu utakmicu sudio arbitar iz Bosne i Hercegovine, Irfan Peljto koji je jako dobro obavio svoj posao.

On je na asistenciju pomoćnika iz VAR sobe u 73. minuti gledao snimak, te je opravdano poništio gol gostiju zbog nedozvoljene pozicije.

Odluku koju je Peljto donio možete pogledati OVDJE.

Atletico Madrid je na svom terenu dočekao ekipu Porta, a nevjerovatno je šta se sve desilo u samoj završnici utakmice.

Porto je tokom cijelog susreta bio bolja ekipa, redao je šanse, ali jednostavno lopta nije htjela u gol koji bi značio vodstvo za gostujuću ekipu.

Jedan gol je poništen na ovoj utakmici i to domaćoj ekipi u 50. minuti kada je Koke pogodio, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Porto je u 82. minuti ostao sa igračem manje jer je crveni karton dobio Taremi i činilo se da se Porto raspao u tim trenucima.

Atletico Madrid je napravio ozbiljan pritisak, koji te, su uspjeli postići gol 92. minuti utakmice, a strijelac je bio Hermoso.

Uslijedilo je slavlje koje je dugo trajalo, ali gosti su uspjeli krenuti sa centra, te doći u kazneni prostor domaćina, a nakon toga je upravo Hermoso skrivio penal.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Siguran realizator bio je Uribe i činilo se tada da je Portu osigurao bod. Ali to nije bio kraj utakmice.

U 101. minuti Griezmann je postigao gol, te je donio Atletico Madridu pobjedu na ovom susretu. Gol pogledajte ovdje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.