Susreti se igraju već za vikend

Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Velež, Posušje, Široki Brijeg...

Samir Mlaćo
Jučer je odigran zaostali meč 1. kola Premijer lige naše zemlje između Slobode i Zrinjskog, a slavili su gosti 1:0.

Sloboda je pružila dobar otpor Plemićima, na kraju imala i veliku šansu za 1:1, no sreća je pogledala nogometaše aktuelnog prvaka.

Već za vikend igraju se susreti 10. kola.

Derbi igraju Sarajevo i Široki Brijeg te Borac i Velež.

Kada su suspenzije u pitanju, četvorica nogometaša propustit će ovo kolo, te jedan trener.

Velež će na megdan Borcu bez Dine Hasanovića i Amara Kvakića, dok će Širokom Brijegu u Zenici nedostajati Kristijan Medić.

Zbog crvenog kartona kod Posušja u duelu protiv Zrinjskog neće biti defanzivca Kenana Horića.

Treći žuti karton jučer je dobio trener u stručnom štabu FK Sloboda Edin Ribić.

U subotu su na programu tri duela. Program će biti otvoren u 16 sati sa susretima Borac - Velež te Sloboda - Željezničar.

Od 19 sati će početi duel itekako ofanzivno orijentisanih ekipa. U Modriči će Sloga dočekati Tuzla City i to je u najavi jako zanimljiv meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjeljni dueli od 16 sati donose duel Posušje - Zrinjski. Okraš na Mokrom Docu između jedinog stvarno domaćina u ovom kolu i aktuelnog prvaka također privlači veliku pažnju. Istovremeno će s u Doboju kod Kaknja igrati duel Igman - Leotar.

Kolo će biti kompletirano još jednim derbijem. U nedjelju od 19 sati na stadionu Bilino polje u Zenici Sarajevo će odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.