Nove loše vijesti za Rođene: Pavić mora na višemjesečnu pauzu

Povreda lijevog beka Veleža

Nove loše vijesti za Rođene: Pavić mora na višemjesečnu pauzu

M. Šljivak

FK Velež ove sezone ima ozbiljnih problema s povredama.

Trener Rođenih Amar Osim nije imao pun sastav na raspolaganju otkako je došao u klub i to mu predstavlja ozbiljne probleme kada je izbor ekipe u pitanju.

Novi problem Rođene je zadesio u meču s Tuzla Cityjem. Sjajni lijevi bek Antonio Pavić napustio je teren u 53. minuti meča zbog povrede, a Osimu i Veležu ne stižu baš lijepe vijesti kada je ovaj fudbaler u pitanju.

Kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, Paviću su stradali prednji križni ligamenti koljena i 27-godišnjem beku slijedi višemjesečna pauza.

Ovo je svakako još jedan ogroman udarac za Velež. Pavić je bio odličan od dolaska u redove mostarskog kluba i ispostavio se kao pravo pojačanje za Velež.

Antonio Pavić
Antonio Pavić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
1 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Oglasi

Nažalost, on u narednim mjesecima neće moći da pomogne svojim saigračima, a trener Amar Osim ponovo će morati da traži rješenja kojim će nadomjestiti izostanak jako bitne figure u igri svog tima.

Pavić je na poziciji standardnog lijevog beka zamijenio Slavišu Radovića, koji je otišao u Latviju, te je pokazao da je itekako dobra zamjena.

Ovaj 27-godišnjak se odmah ustalio u prvu postavu Veleža. Odigrao je ukupno šest utakmica ove sezone i upisao je dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osimovi problemi s povredama bitnih igrača su nastavljeni i zaista je nevjerovatno koliko iskusni stručnjak ima problema s povredama glavnih igrača od dolaska na klupu Veleža.

Rođeni su trenuto na osmom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine s devet osvojenih bodova, ali i s dvije utakmice manje.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Steta, fino igra momak, brz oporavak Pava !
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti