Scene koje će sigurno pamtiti argentinski napadač

Više hiljada navijača na dočeku argentinskog napadača

Ludilo među vatrenim Turcima kada se pojavio Icardi: Blokiran put, pjesma, baklje...

Samir Mlaćo
Problematični argentinski napadač Mauro Icardi kreće u nove izazove.

Icari je stigao u Tursku te će u narednom periodu kao posuđen nogometaš nositi dres Galatasaraya.

Iskusni golgeter u Istanbul stiže na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa, a PSG i Galatasaray su dogovorili i detalje oko plate.

Turski mediji pišu da će Galatasarya pokrivati dio plate u iznosu od 3.5 miliona eura, dok će ostatak od 8.5 miliona plaćati PSG.

Galatasaray ima sjajne navijače, a isti su blokrali automobil Icardija kada je on stigao u Istanbul. Više hiljada je ovacijama dočekalo Icardija, njegovu suprugu Wandu i djecu.

Ovdje je nevjerovatna atmsofera, veoma sam sretan. I moja porodica je uzbuđenna što smo ovdje“, kazao je Icardi.

Argentinac je član PSG-a od 2019. godine. Stigao je prvo na posudbu iz Intera, ali je potom njegov ugovor otkupljen za 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Icardi je u dresu pariškog velikana odigrao 92 utakmice i postigao je 38 golova.

Prije PSG-a argentinski fudbaler je godinama nosio dres Intera, gdje je bio i kapiten. Igrao je jedno vrijeme i za Sampdoriju, a prošao je omladinsku školu Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.