Tokom dana je stvoren moćni tim od "odbačenih": Mata i James Rodriguez su šlag na tortu!

Vlada potpuna euforija

Tokom dana je stvoren moćni tim od "odbačenih": Mata i James Rodriguez su šlag na tortu!

Admin Čaušević

Igrači bez klubova nastoje da što prije pronađu nove angažmane.

Tokom dana prema izvještajima iz Turske stvoren je novi sjajan tim sastavljen uglavnom od igrača koji su odbačeni u svojim timovima ili su slobodni.

Da će Mauro Icardi postati novi član Galatasaraya vijest je koja je u zraku bila već nekoliko dana, a večeras je stigla i zvanična potvrda.

Icardi stiže na posudbu iz PSG-a do kraja sezone, a oba kluba će snositi dio plate Argentinca koji je na putu za Istanbul gdje vlada velika euforija.

Večeras je iz Turske stigla vijest i da je Galatasaray završio dovođenje Juana Mate koji u Istanbul stiže na jednu godinu.

Oglasi

Ali tu nije kraj, pošto su tamošnji mediji plasirali vijest da su dogovoreni i svi uslovi za prelazak Jamesa Rodrigueza u redove višestrukog prvaka Turske.

Preostalo je da Galatasaray završi sve detalje sa katarskim Al-Rayyan oko jednogodišnje posudbe s pravom otkupa.

Tu nije bio kraj odličnim poslovima popularnih Lavova jer će u Galatasaray stići i 19-godišnji Yusuf Demir koji je svojevremeno bio član Barcelone i slovi za veliko talenta.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Galatasaray je ranije doveo u svoje rodove Driesa Mertensa iz Napolija besplatno te za šest miliona eura Lucasa Toreiru iz Arsenala.

Interesantno da se slavni klub iz Istanbula u novoj sezoni uopšte neće takmičiti u Evropi nakon što je prošlu takmičarsku godinu završio tek na 13. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi