Foto - EPA

Završena je noćna mora Lorisa Kariusa

Jedna greška mu je uništila život, ali sada ima veliku šansu u najbogatijem timu svijeta

Midhat Šljivak

Njemački golman Loris Karius (29) konačno je našao novi klub.

Čovjek kojem je greška u finalu Lige prvaka 2018. godine u duelu Liverpoola i Real Madrida, potpuno uništila karijeru, vraća se u engleski fudbal.

Karius je dogovorio saradnju s Newcastleom. Na St. James Park stiže kao slobodan igrač i zamijenit će Karla Darlowa koji je zbog povrede van terena.

Ovaj 29-godišnji čuvar mreže će potpisati kratkoročni ugovor s najbogatijim timom svijeta, a detalji još nisu poznati.

Ovo će sasvim sigurno Kariusu biti dobra prilika da se vrati u život nakon nekoliko godina u kojima je doživio dosta toga. Bit će rezerva Nicku Popeu i čekat će svoju šansu.

Njemački golman nekada je bio 'jedinica' Liverpoola, ali finale Lige prvaka 2018. godine u Kijevu promijenilo je njegov život i više ništa nije bilo isto u njegovoj karijeri.

Pogriješio je tada Karius i poklonio je gol Karimu Benzemi, zatim je loše reagovao i nakon šuta Garetha Balea i njega su navijači Liverpoola proglasili glavnim krivcem za poraz.

Nakon velikog pritiska klub ga je poslao na posudbu u Bešiktaš. Tamo je također imao određenih problema, da bi prošlu sezonu bio na posudbi u Union Berlinu, gdje se nije naigrao.

Ugovor s Redsima istekao mu je ovog ljeta. Nije bolo previše interesa za njegove usluge, ali je kao slobodan igrač na kraju ipak uspio da dođe do potpisa za Newcastle.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Loris Karius je najbolje dane karijere proveo u Mainzu. Prošao je omladinske kategorije ovog kluba, a 96 puta je branio za prvi tim i to mu je donijelo transfer u Liverpool.

Za velikana s Anfielda odigrao je 67 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.