Dobro se dobrim vraća: Fudbaler koji svoj novac dijeli šakom i kapom zabio gol života

Želi na Svjetsko prvenstvo

Dobro se dobrim vraća: Fudbaler koji svoj novac dijeli šakom i kapom zabio gol života

Admin Čaušević

"U mislima mi je samo jedna stvar, a to je Svjetsko prvenstvo", poručio je nedavno nakon briljantne partije. 

Allan Saint-Maximin je trenutno jedna od najvećih zvijezda Premiershipa. Prvo zbog poteza na terenu, a zatim i van terena.

Francuz je poznat kao osoba koja uopšte ne štedi svoj novac. Za razliku od mnogih svjetskih zvijezda, ofanzivac Newcastle Uniteda ono što zaradi dijeli šakom i kapom.

Prije nekoliko sedmica je obradovao navijača Svraka tako što mu je poslije meča poklono skupocjeni zlatni Rolex i ostavio ga u čudu.

Ali tu nije brio kraj, prošle sedmice je ušao u jednu prodavnicu dječijih igračaka i napravio je pravu ludnicu.

Oglasi

Sa sobom je povao 100 mališana koji navijaju za Newcastle Unitedi i svakom od njih je kupio igračku, a onda je platio račun i za ostale kupce u radnji.

Račun koji je Saint-Maximin platio iznosio je skoro 10.000 funti, ali njemu to uopšte nije bio problem, te je djeci rekao da mogu uzeti bilo koju igračku bez obzira na cijenu.

Njegova dobrota mu se vratila na terenu nekoliko dana kasnije, tačnije u današnjem meču protiv Wolverhamptiona kada je zabio gol karijere.

Igrala se 90. minuta kada je na fenomenalan način poklopio jednu loptu sa 20-ak metera i zabio za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Desetki" Svraka je ovo bio prvijenac u novoj sezoni, a od ranije ima dvije asistencije u meču protiv Manchester Cityja kada je bilo 3:3.

Iako je u Francuskoj konkurencija žestoka realnost je da Saint-Maximin svojim partijama zaslužuje da bude među 25 putnika za Katar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi