Francuz u životnoj formi

Spektakl Dembelea u Cadizu: Ovakav gol navijači Barce nisu vidjeli još od odlaska Messija

Endin Čaušević

Barcelona je večeras u gostima pobijedila Cadiz s ubijedljivih 4:0.

Katalonski klub uspio je da dođe do nova tri boda i nastavi odličnu seriju na početku nove sezone, te barem do sutra preuzme lidersku poziciju La Lige.

Barcelona je 4:0 slavila protiv Cadiza, a Xavi je uspio da odmori većinu prvotimaca jer već u utorak njegov tim gostuje u Minhenu kod ekipe Bayerna.

No, ovaj meč obilježile su i nemile scene na tribinama kada je pozlilo jednom navijaču, a ljekari su mu se borili za život i na svu sreću uspjeli su ga oživjeti i stabilizovati.

Meč je nastavljen nakon skoro sat vremena pauze kod rezultata 2:0 za Barcelonu, a gosti su uspjeli da zabiju još dva gola.

Prvo je u 86. minuti Ansu Fati pogodio na asistenciju Roberta Lewandowskog, a onda je na scenu stupio Ousmane Dembele.

Dembele je u drugoj minuti sudijske nadoknade postigao pogodak za pamćenje koji će sigurno biti u konkurenciji za gol sezone.

Igrač Barcelone je imao odličan solo prodor, promiješao je odbranu Cadiza, a onda s vrha kaznenog prostora sjajno pogodio mrežu Cadiza za konačnih 4:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele ove sezone igra na zaista nevjerovatnom nivou jer je na dosadašnjih šest mečeva u svim takmičenjima postigao dva gola, te je upisao već četiri asistencije.

Ljetos je bio skoro napustio Barcelonu kada mu je istekao ugovor, ali se predomislio u posljednjih trenutak i potpisao je s Kataloncima novi dvogodišnji ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.