Barcelona ubjedljivo pobijedila u Cadizu, utakmicu obilježile užasne scene na tribinama

Katalonci upisali tri boda

Barcelona ubjedljivo pobijedila u Cadizu, utakmicu obilježile užasne scene na tribinama

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su u gostima pobijedili Cadiz sa 4:0 u meču petog kola španske La Lige, ali meč su obilježile teške scene s tribina.

Barcelona je nastavila odličnu seriju i došla je do nove pobjede, a Xavi Hernandez je iskoristio priliku da odmori većinu prvotimaca pred okršaj protiv Bayerna koji očekuje Barcu već u utorak.

Cadiz je pružio jako dobar otpor u prvom poluvremenu, ali je Barcelona u drugom dijelu ubacila u veću brzinu i uspjela je na kraju do dođe do pobjede i nova tri boda.

Barcelona je prvu veliku šansu imala već u desetoj minuti kada je Gavi nakon sjajnog prodora dodao loptu Raphinhi koji je šutirao s vrha kaznenog prostora, ali je stativa spasila domaće.

Novu priliku gosti su imali u 22. minuti. Ponovo je u šansi bio Raphinha koji je natrčao na jednu odbijeno loptu, no poslao ju je preko gola Cadiza.

Gosti ponovo prijete u 35. minuti. Nakon kornera lopta je došla do Memphisa Depayja koji sa svega nekoliko metara nije uspio da pogodi gol Cadiza, te je šutirao dosta loše pored gola.

Oglasi

Barcelona je u nastavku utakmice ubacila u veću brzinu i slomila je otpor Cadiza. Katalonci su zaigrali dosta bolje iako je Cadiz prijetio na samom startu drugo dijela.

Domaći su u 53. minuti imali veliku šansu preko San Emeterija koji je s nekoliko metara šutirao visoko preko gola Ter Stegena.

Već u narednoj akciji Barcelona je to žestoko kaznila i povela je sa 1:0. Raphinha i Gavi su sjajno kombinovali po desnoj strani, a na kraju lopta dolazi do De Jonga koji lagano matira Ledesmu za vodstvo Barce.

Nakon toga Xavi je na teren poslao Lewandowskog, a poljskom napadaču bilo je dovoljno svega osam minuta da postigne pogodak.

Lewandowski je u 65. minuti postavio konačnih 2:0 za Barcelonu nakon što je natrčao na odbijenu loptu koju je prije toga Ledesma odbranio nakon pokušaja De Jonga.

Oglasi

I kada su svi očekivali kraj i pobjedu Barcelone meč je prekinut. Sudija je prekinuo meč nakon što je jednom od navijača na tribini pozlilo i trebala mu je hitna ljekarske pomoć.

Ljekari su se borili za život ovog navijača i sve je trajalo preko pola sata, a prve informacije kažu da su ga uspjeli spasiti i stabilizovati, te da je on prebačen u bolnicu gdje će se nastaviti brinuti o njemu.

Igrači su sve s terena pratili i molili se za ovog navijača, a potom ih je sudija poslao u svlačionici. No, skoro sat vremena kasnije utakmica je nastavljena u 81. minuti, a Barcelona je uspjela postići još dva gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvo je u 86. minuti Ansu Fati pogodio za 3:0 nakon asistencije Lewandowskog, a konačnih 4:0 za Barcelonu postavio je Ousmane Dembele u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Barcelona je preuzela lidersku poziciju u La Ligi sa 13 bodova, dok Real Madrid ima bod i utakmicu manje u odnosu na ljutog rivala. Cadiz je posljednji na tabeli i jedini tim koji još uvijek nije osvojio niti jedan jedini bod.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Sprem'te se sprem'te bajernovci,silna će borba da bude.U boj u boj
1 3
Toniche
Gdje su strucnjaci koji tvrde da Lewandowski trpa samo u Bayer ligi?? Bayern 3 utakmice od 6 nije pobijedio bez njega... A Lewandowski trpa više u španiji nego u Njemackoj.. Još utrpa i 2 asistencije danas..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi